Acasă Social Remus Pricopie își asumă meritele lui Funeriu la Educație

Remus Pricopie își asumă meritele lui Funeriu la Educație

DISTRIBUIȚI

Ministrul Educației, Remus Pricopie se laudă cu reformele foștilor miniștrii precum Daniel Funeriu, ale căror roade se văd abia cum, după ce acestea au fost implementate în sistem. Remus Pricopie, a declarat joi, la Slatina, la Congresul Asociației Generale a Învățătorilor din România, că în prezent aproximativ 97 la sută din copii cu vârste de 5 și 6 ani sunt cuprinși în grădinițe, iar proporția medie în care sunt cuprinși în grădinițe copii cu vârste între 3 și 6 ani este de aproape 80 la sută, însemnând o creștere spectaculoasă. "Au fost o serie de măsuri, nu luate în ultimele șapte – opt luni, pe care mai mulți miniștri ai Educației le-au adoptat, care au avut ca principal obiectiv creșterea cuprinderii în învățământul preșcolar. Numărul copiilor care astăzi sunt în grădinițe, copii cu vârste între 3 și 6 ani, a crescut spectaculos, de la aproximativ 45 la sută în urmă cu câțiva ani, la aproximativ 75 la sută spre 80 la sută, dacă facem o medie. În ce privește grupa de vârstă 5-6 ani avem aproximativ 96-97 la sută dintre copii la grădinițe. Ceea ce este un salt extraordinar.Cu cât începem procesul de formare al copiilor la o vârstă mai mică cu atât rezultatele se văd", a spus ministrul, citat de Agerpres.
Remus Pricopie a menționat că trebuie să revenit asupra deciziei de a scoate clasa a IX-a de la liceu și în acest sens există deja un proiect de lege depus la Senat. "Vizavi de decizia de a trece clasa a IX-a la gimnaziu, de a scoate-o din liceu, s-a făcut fără niciun fel de calcul. (…) Atâta timp cât nu există un argument foarte clar, de ce să modifici o structură care a funcționat nu ani de zile, a funcționat de-a lungul unui secol și ceva, eu cred că trebuie să revenim. ?ê?£i se află deja în Senat (…) propunerea ministerului de a modifica legea, iar clasa a IX-a să revină la liceu", a indicat ministrul Educației. Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, care vor avea doar rol de radiografie a sistemului, precum și manualele digitale au fost alte chestiuni abordate de ministrul Educației. Acesta a susținut că sunt necesare evaluări la clasele menționate pentru a preveni situații în care elevii au în urma evaluărilor de la clasă medii peste 8 dar la evaluarea națională de la finalul ciclului gimnazial au note mai mici de nota 3.  Ministrul a spus că rezultatele respectivelor evaluări vor fi utile pentru cadrele didactice, directorii de școli, inspectori și pentru minister, însă notele de la evaluările din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a nu vor fi trecute în cataloage.
La Slatina se desfășoară în perioada 21-23 august al 35-lea Congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România (AGIRo), la care participă aproximativ 800 de cadre didactice din țară și de peste hotare. La lucrările Congresului a fost prezent și fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu, președinte de onoare al AGIRo, precum și acade­micianul Solomon Marcus.

Irina Tracy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.