Acasă Social Ridicați de polițiști după ce au vândut zeci de telefoane false

Ridicați de polițiști după ce au vândut zeci de telefoane false

DISTRIBUIȚI

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare zece mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală, şi 19 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, fals şi uz de fals.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2018 – prezent, 20 de persoane ar fi înşelat aproximativ 70 de persoane vătămate cărora, în urma postării unor anunţuri pe un site, le-ar fi vândut telefoane mobile, cu preţuri cuprinse între 3.000 de lei şi 6.000 de lei.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii ar fi prezentat, pentru a câştiga încrederea persoanelor vătămate, facturi de achiziţie de la firme de profil, iar întâlnirile ar fi fost realizate în zone retrase, fiind predată, în fapt, o replică de telefon, într-o cutie sigilată ce părea a fi originală.

Astfel, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziţie domiliciliară, în Capitală şi 19 mandate de aducere, mai multe persoane fiind conduse la audieri.

În urma probatoriului administrat, 9 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate magistraţilor cu propuneri legale.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este estimat la 250.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, punere în circulaţie a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, fals şi uz de fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.