Acasă Social Salariile bugetarilor vor fi în 2021 mai mari în medie cu 45%...

Salariile bugetarilor vor fi în 2021 mai mari în medie cu 45% față de cele din mediul privat

DISTRIBUIȚI

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză se aşteaptă ca discrepanţele dintre salariile angajaţilor plătite de stat şi cele plătite de mediul de afaceri să se adâncească în 2021, potrivit ultimei prognoze a instituţiei.
Astfel, CNSP previzionează că angajaţii din instituţiile statului vor avea un salariu lunar mediu brut cu circa 45% mai mare decât cel al angajaţilor din privat. Astfel, CNSP previzionează un salariu mediu brut de 6.836 de lei pentru angajaţii de la stat în 2020 şi de 7.141 lei pentru 2021. Spre deosebire, pentru mediul privat Comisia de Prognoză vede un salariu mediu brut de 4.715 lei pentru anul acesta şi de 5.078 de lei în 2021. În sectorul public, salariile cresc proporţional cu vechimea în muncă, conform gradaţiilor şi mecanismelor prevăzute în Legea salarizării unitare. Pentru sectorul privat, anul 2020 a fost unul penalizant. Diferenţa este dată, în primul rând, de faptul că salariile din mediul privat depind de performanţele şi situaţiile financiare ale companiilor crunt lovite de pandemie.

2 COMENTARII

 1. De acord, dar din fericire,

  1. Profiturile firmelor private care se ocupa de materialele sanitare de pandemie cresc vertiginos;
  2.Profiturile clinicilor private si a spitalelor private cresc fabulos.Tot romanul amarat, face credit de nevoi personale pe cel putin 1 an pentru un set de analize, constient fiind ca s-ar putea sa nu il poata plati din somajul tehnic;
  3.Profiturile bancilor sunt.Ele cresc.Se vand case in draci, se fac credite pentru…analize ( mai subliniez asta), se indatoreaza statul…Ei!
  4. Profiturile hipermarketurilor se vor duce in tavan.Fericire mare, micii producatori agricoli iau lapsa de la …sa zicem pandemie.Traiasca marketurile!
  Pai, Dane, sa mai zic?
  Apropo, munca este o activitate depusa de un om in folosul societatii. Adica draga Dane, si militarul munceste la fel ca IT-stul.
  Doamna de la ghiseul de stat depune o munca la fel ca doamna care baga facturi de furnizori, de exemplu, 20 de ani, la o firma privata. Daca diferenta de bani intre cele doua este de 45%, GHINION!
  Stii ce ar rezolva problema, in parte? Colectarea veniturilor intr-un procent mai bun, astfel incat statul sa isi poata sustine angajatii si in loc sa isi cumpere 16 cosuri zilnice dintr-un salariu isi va cumpara 50 ca un englez, francez, danez etc.Ce zici?

 2. ADICA LA SEFI LE CRESTE SALARU CU 300 LA SUTA SI LA RESTUL FRAIERILOR DE BUJETARI LE SCADE SALARU CU 10 LA SUTA, IN MEDIE FIIND O CRESTERE DE 45 LA SUTA A SALARIILOR ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.