Acasă Social Salba de lacuri concureaza gropile de gunoi

Salba de lacuri concureaza gropile de gunoi

DISTRIBUIȚI

O echipa de control de la Ministerul Apelor si Protectiei Mediului a verificat modul cum se prezinta, din punct de vedere al curateniei, inainte de inceperea sezonului cald, lacurile bucurestene Baneasa, Straulesti si Grivita. Reprezentantii ministerului au constatat mizeria care troneaza atat pe malul apei, cat si in apropierea acestora si au propus edililor de la Sectorul 1 igienizarea imediata a zonei pentru a se preintampina aparitia unui focar de infectie.

-Paradisul- de pe malul Grivitei

Mai multe zone de pe malurile celor trei lacuri sunt practic taluzate de mormane de gunoaie menajere, depozitate haotic chiar in apropierea apei. Zona dintre lacul Grivita si Soseaua Gheorghe Ionescu-Sisesti poate concura oricand cu gropa de la Glina sau cu cea de la Chiajna. Privelistea este de-a dreptul dezolanta. Eleganta si imensitatea vilelor contrasteaza izbitor cu depozitele de gunoie. Stuful de pe mal este intesat de gunoaie, incepand de la sticle si pungi din plastic pana la cabluri, fiare si table ruginite.

In imediata apropiere a lacului, pe portiunea dintre vile si apa, au rasarit damburi de caramida sparta, beton sau tencuiala aduse cu basculantele de la constructiile care s-au ridicat in zona sau chiar de la distante mai mari. Cine se aventureaza pe Soseaua Gheorghe Ionescu-Sisesti dinspre Complexul -Doi Cocosi- are impresia c-a intrat intr-o rampa de gunoi. De o parte si de cealalta a carosabilului, damburi de gunoaie menajere si de resturi din constructii au luat locul trotuarului. La cativa metri de sediului impozant al unei firme private de pe malul lacului Grivita, si-a amplasat tabara o satra de tigani. Puradei murdari, tiganci cu fuste inflorate, caini si cai se plimba in voie printre gunoie si sticle goale. Dar, in mijlocul acestui focar de infectie, langa o caruta hodorogita, se afla o Dacie in stare destul de buna.

Inspectorii de la MAPM au precizat ca depozitarea gunoaielor pe malurile lacurilor este interzisa, dar, din pacate, deocamdata nimeni nu poate fi sanctionat, pentru ca nu se stie cine le depoziteaza. La prima ploaie, mizeria de pe malul lacurilor se va deversa in apa. Pe strada Madrigal, situata in apropierea lacului Baneasa, echipa de control a ministerului a constatat ca, in zona forajului de observatie a calitatii apelor subterane, accesul este blocat de gunoaiele depozitate chiar pe rigolele de scurgere.

Solutiile de pe hartie si promisiunile sunt contrazise de realitate

Referitor la mizeria de pe malul celor trei lacuri, directoarea Ana Maria Constantinescu, din cadrul MAPM, a precizat ca Primaria sectorului 1 se ocupa de curatenia acestei zone. -Trebuie amplasate containere pentru resturile menajere si sanctionati cei care arunca gunoaie, iar, pentru solutionarea acestei probleme, Primaria sectorului 1 va trebui sa solicite sprijinul Politiei si al Gardienilor Publici-, a mai precizat Ana Maria Constantinescu. Viceprimarul sectorului 1, Ion Todiras, nu a fost prea incantat de controlul efectuat de catre reprezentantii MAPM, afirmand: -Pe mine numai electoratul ma poate sanctiona-. Cu toate ca privelistea nu este atragatoare, o data cu sosirea anotimpului calduros, lacurile Capitalei vor fi asaltate de bucuresteni. Acestia vor fi obligati sa slalomeze printre mormane de gunoaie, iar pescarii sa-si arunce undita printre sticlele de plastic si resturi menajere. Chiar daca reprezentantii MAPM nu au aplicat sanctiuni, edilii sectorului 1 au dat asigurari ca situatia se va remedia, iar gunoaiele vor disparea in cursul acestei saptamani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.