Acasă Social Sistemul public de sănătate explicat de profesorul Adrian Papahagi: angajații sunt plătiți...

Sistemul public de sănătate explicat de profesorul Adrian Papahagi: angajații sunt plătiți la limita supraviețuirii

DISTRIBUIȚI

Profesorul Adrian Papahagi, licențiat în anglistică la Sorbona facultate la care a și rămas pentru câțiva ani să predea limba engleză veche, acum fiind profesor la Universitatea Babeș-Bolyai, a explicat pe contul său de Facebook cum funcționează sistemul de sănătate românesc, incluzând și cazul fraudei de la CNAS și CASMB:

„Închipuiți-vă că o firmă malefică pune stăpânire pe toate alimentarele şi supermagazinele din țară. Apoi, decide să plătiți lunar un procent din venituri, dacă vreți să mâncați. În contul impozitului aveți, în teorie, dreptul la un număr de alimente gratuite. Totuşi, de fiecare dată când vă prezentați la magazin cu cardul de alimente vi se mai pretinde o sumă, la negru, ca să primiți carnea şi pâinea de care aveți nevoie. Sau sunteți amânați şi chiar trimişi la plimbare să vă cumpărați alimentele pe piața neagră. Nu puteți face nimic, fiindcă firma deține fiscul şi poliția. În acelaşi timp, firma facturează aprovizionări fictive, îşi plăteşte angajații la limita supraviețuirii şi îi obligă să vă ceară şpagă ca să vă ofere alimentele la care aveți dreptul.

Acum înlocuiți firma cu statul şi alimentarele cu sănătatea, ca să înțelegeți ce apără stângiştii.”, scrie profesorul Papahagi.

Citește și Profesorul Papahagi: un medic face mai mult pentru oameni decât securiștii care sunt parteneri cu borfașii (apropo, când îl aduceți pe Ghiță?)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.