Acasă Social UPDATE: 70 de refugiați se aflau în pescadorul care a încercat să...

UPDATE: 70 de refugiați se aflau în pescadorul care a încercat să intre ilegal în România. 40 erau pe punte, 30 erau înghesuiți în cală

DISTRIBUIȚI

 

 

 

UPDATE: În cadrul verificărilor preliminare în cazul pescadorului cu migranţi interceptat de poliţiştii de frontieră români în cursul serii trecute în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre, s-a constatat că este vorba despre 70 de persoane, 23 de copii, 12 femei și 35 de bărbați, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră. Persoanele au fost debarcate în siguranță în portul din Mangalia, iar după acordarea de asistență și îngrijiri medicale de specialitate, cercetările vor fi efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta.

După ce săptămâna trecută 69 de migranți au încercat să forțeze frontiera maritimă și 25 pe cea terestră, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat un pescador suspect de migraţie ilegală, la bordul căreia se aflau mai multe persoane. Estimarea inițială este de 40 de persoane dar se presupune că sunt mult mai mulți ascunși în cală.

În data 20.08.2017, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – S.C.O.M.A.R. au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcția localității Mangalia, la frontiera maritimă, navigând din apele internaționale spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia şi Constanţa pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte, în urma căreia s-a stabilit că la bordul acesteia se află zeci  de migranţi.

La nivelul M.R.C.C. Constanţa s-a iniţiat intervenţia de salvare pe mare S.A.R. (Search and Rescue), iar navele Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.