Acasă Special Diversiuni cu efecte devastatoare

Diversiuni cu efecte devastatoare

DISTRIBUIȚI

Într-un recent articol, Speranțe justificate vs viziuni apocaliptice, pe care l-am publicat în „Curentul” arătam că izbucnirea unui nou război mondial este puțin probabilă deoarece principalele puteri anti-occidentale – Rusia și China sunt conștiente de riscurile unui conflict deschis cu Statele Unite. De aceea, ambele mari puteri antiamericane preferă să acționeze pentru slăbirea Lumii Libere prin mijloace în care au avut și au o mare pricepere: infiltrarea, propaganda și diversiunile. Acestea din urmă acoperă o arie extraordinar de vastă de acțiuni menite în esența lor să producă în opinia publică confuzie, panică și câteodată chiar idei ostile propriilor lor țări.
Lansarea unor „teorii” senzaționale cum ar fi aceea a existenței unui centru mondial care conduce marea politică în toate taberele, sau acțiunea uneori benefică alteori dimpotrivă a unor forțe extraterestre, sau posibila desfășurare a unor energii uriașe controlate subversiv de minți demențiale etc.
Un succes deosebit îl are, pe plan intern răspândirea acuzațiilor grave împotriva oamenilor politici de preferință a celor din partidele pro-occidentale – corupție, spionaj, delicte sexuale, incompetență crasă etc. Să fim bine înțeleși: unele din aceste acuzații sunt reale și chiar dovedite fiind în atenția organelor de specialitate, dar nu la acestea mă refer.
În universul diversiunilor sunt unele care la prima vedere sunt inofensive ba chiar amuzante cum ar fi cele privind Istoria Geto-Dacilor, care ar fi, după unii, premergători ai tuturor civilizațiilor europene.
Mai transparente în intenția lor sunt interpretările politicii României din perioada comunistă care a făcut mult bine înființând zeci de întreprinderi industriale care au dat de lucru oamenilor. Că majoritatea acestora lucrau în pierdere, că oamenii erau aduși de la țară unde s-a distrus agricultura, nu contează. După cum nu contează nici sutele de mii de oameni oprimați în închisorile politice și nici zecile de mii – fruntea țării – uciși în pușcării.
Diversitatea diversiunilor și faptul că ele circulă cu mare eficiență folosind mijloacele de mare viteză ale informaticii moderne, le fac fără excepție periculoase pentru formarea mentalității populației.
De curând însă a apărut o nouă diversiune cu efecte de-a dreptul devastatoare. Și anume, s-a vehiculat ideea că înspăimântătoarea epidemie de corona virus a fost generată de politicieni având intenția de a provoca o uriață mortalitate pe poan mondial, fiindcă planeta noastră a devenit suprapopulată.
Cutremurătoare afirmație care atestă până unde poate merge cinismul criminal al oficinelor lansatoare de diversiune. Cine poate fi actorul unui asemenea svon și cui servește el?
A răspunde categoric ar însemna a acționa cam în același fel cu autorii svonurilor, fiindcă nu avem dovezi. Putem însă intui că se urmărește dezorientarea totală a celor care nu au suficient discernământ pentru a respinge asemenea minciuni ticăloase. Și ei sunt din , din nefericire, destui.
Dacă cineva crede sincer că epidemia de coronavirus este lansată intenționat, el își pierde comple încrederea în mecanismele sociale. Și astfel devine, nu numai victimă a oribilei diversiuni, ci instrument în funcționarea ei!
Cine are interes pentru o astfel de situație?
Lăsăm pe cititor să intuiască.
Ce putem face, pentru a opri tăvălugul minciunilor criminale?
Să strigăm cu putere: oameni buni, nu vă lăsați otrăviți de viclenia diversiunilor ticăloase!

Dr. Gh. Boldur-Latescu este  profesor universitar emerit și fost detinut politic anticomunist.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.