Acasă Special Dobanzile continua sa scada pentru depozitele in dolari

Dobanzile continua sa scada pentru depozitele in dolari

DISTRIBUIȚI

Tendinta de reducere a dobanzilor la depozitele in dolari constituite de persoanele fizice si agentii economici s-a mentinut si in ultima saptamana, sub influenta diminuarii dobanzilor acordate de Ministerul Finantelor la titlurile de stat. Cea care a redus, de data aceasta, bonificatiile la depozitele in moneda americana a fost Bank Austria Creditanstalt. Noile dobanzi anuale acordate de banca austriaca pentru depozitele in lei s-au diminuat, astfel, pana la 3,39% – pentru termene de o luna, 3,47% – pentru termene de trei luni, 3,48% – pentru termene de sase luni, 3,57% – pentru termene de noua luni si pana la 3,67% pentru termene de un an. Dobanzile in monede europene (euro, marci germane si silingi austrieci) s-au majorat, insa, pana la 3,51% pe an – pentru termene de o luna, 3,59% – pentru termene de trei luni, 3,65% pentru termene de sase luni, 3,57% – pentru termene de noua luni si 3,62% pentru termene de un an.

In momentul de fata, dobanzile anuale acordate de bancile comerciale din tara pentru depozitele in lei la vedere variaza intre 3% (ING) si 12% (UGBI NV Amsterdam). Pentru depozitele la termen in moneda nationala, persoanele fizice si agentii economici beneficiaza de dobanzi anuale cuprinse intre 33% (BRD, Banc Post, Bank Austria Creditanstalt) si 38% (ING) – pentru termene de o luna, intre 34% (Banc Post) si 39% (West Bank) – pentru termene de sase luni, intre 32% (Bank Austria Creditanstalt) si 40% (Banca Carpatica) – pentru termene de noua luni si intre 32% (Bank Austria Creditanstalt) si 40% (BRS si Finansbank) – pentru termene de un an. Comisionul din suma restituita este cuprins intre 0% si 0,6%, in functie de banca, iar taxa de deschidere a unui cont, pentru persoanele juridice – intre 0 lei si 100.000 lei. Suma minima necesara pentru constituirea unui depozit in lei variaza intre 100.000 lei si echivalentul a 5.000 dolari, in cazul persoanelor fizice, si intre 500.000 lei si 150 milioane de lei, in cazul agentilor economici.

Cat priveste depozitele in dolari, dobanzile la vedere acordate de bancile romanesti variaza intre 1% (ING) si 4% (UGBI si Banca Agricola). Depozitele la termen in moneda americana beneficiaza de dobanzi cuprinse intre 3,39% (Bank Austria) si 5,25% (RoBank si Finansbank) – pentru termene de o luna, intre 3,47% (Bank Austria) si 5,5% (RoBank) – pentru termene de trei luni, intre 3,48% (Bank Austria) si 5,75% (RoBank) – pentru termene de sase luni, intre 3,57% (Bank Austria) si 5,75% (BRS si Finansbank) – pentru termene de noua luni si intre 3,67% (Bank Austria) si 6% (BRS si BCR).

La depozitele la vedere in euro sau marci germane, bancile acorda dobanzi cuprinse intre 0,5% (ING) si 3% (BCR), in timp ce pentru depozitele la termen in moneda europeana, dobanzile variaza intre 2,2% (BRD) si 4% (Finansbank) – pentru termene de o luna, intre 2,3% (BRD) si 4,25% (Finansbank) – pentru termene de trei luni, intre 2,4% (BRD) si 4,25% (RoBank) – pentru termene de sase luni, intre 2,45% (BRD) si 4,5% (Finansbank) – pentru termene de noua luni si intre 2,5% (BRD) si 4,75% (Finansbank) – pentru termene de un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.