Acasă Special -E clar ca baietii vor sa intre in prelungiri-

-E clar ca baietii vor sa intre in prelungiri-

DISTRIBUIȚI

– De ce n-ati participat la intalnirea dintre CNSAS si Comisia SRI?

– Inca de acum cateva zile am afirmat ca eu nu ma intalnesc cu o comisie in fruntea careia sunt doi oameni care mie mi se par dubiosi prin afirmatiile pe care le-au facut public in ultima vreme. Presedintele si vicepresedinta acestei comisii au luat apararea fostilor securisti pe fata. In loc sa se ocupe de apararea SRI-ului, se ocupa cu apararea fostei Securitati, in mod public, nu?

– S-a semnat un protocol prin care se va constitui o Comisie paritara SRI-CNSAS, care urmeaza sa modifice legea si de-abia dupa aceea sa fie publicata lista cu securistii.

– Dar e clar ca baietii vor sa intre in prelungiri pe fata. Ba, mai mult, am auzit ca au propus si subordonat Colegiul acestei comisii.

Pai e o mare magarie, in primul rand, ca noi nu tinem de SRI si nici de Comisia SRI-ului, cel mult avem legatura cu Comisia Drepturilor Omului. Despre asta-i vorba. Deci, n-avem nici in clin, nici in maneca. Pe noi nu ne intereseaza cu ce se ocupa serviciile secrete romane la ora asta. Ne intereseaza, in schimb, faptul ca detin ilegal o arhiva care ni se cuvine noua si pe acest criteriu, ca ei detin ilegal, cu alte cuvinte, noi am fi subordonati Comisiei SRI-ului.

– Dar ce vreau sa va intreb? A aparut acum, sau cel putin asa mi se pare, ceva disensiuni intre dumneavoastra si domnul Onisoru, intre grupul celor patru, care mi s-a parut…

– Da. Da. E reala aceasta disensiune.

– Asa… Si sunt chiar pe fata aceste disensiuni?

– Da. Da. Da. Si, din pacate…

– Puteti sa imi spuneti mai multe despre aceasta chestiune?

– Ce sa va spun? Deci problema este urmatoarea. Noi nu vrem cine stie ce lucruri nemaipomenite. Deci, aceasta grupare, daca vreti, din cadrul CNSAS-ului, vrem sa functionam conform legii, adica sa avem arhiva, sa fie publicate nu numai numele informatorilor, ci si numele securistilor care au facut Politie politica, cum e firesc, nu? Asa… Or, in aceasta poveste se dovedeste ca domnul Onisoru si o parte din colegii nostri, reprezentantii PDSR-ului acolo, vor sa cada la pace si cu Comisia SRI-ului, si cu SRI-ul, si cu nu stiu ce tovarasi din conducerea Romaniei. Despre asta-i vorba.

– Si ce veti face pana la urma, ca inteleg ca deocamdata lista ramane acolo? O sa modifice legea in vreo sase ani…

– Domne, povestea-i foarte simpla. Aceasta lista noi am facut-o extragand ofiteri de Securitate care au monitorizat niste dosare ale unor oameni care au facut puscarie, ale unor oameni urmariti, in fine, care au avut probleme, si alte nume tot de lucratori in Securitate, care au tot soiul de dosare, de probleme, -Eteru*-, in fine…

– -Melita-…

– -Melita-. Aceste nume de ofiteri… Exista numele lor cu gradul respectiv. Am facut o lista cu ei si noi… noua ni se parea ca e o chestie, sau cel putin mie mi se parea ca e o chestie banala, nu?, sa publicam in -Monitorul Oficial-, cum era firesc. Si am cerut de la SRI datele de care aveam nevoie pentru a fi publicate in Monitor, fiindca noi avem acolo un colonel Vasile Popescu, dar nu stim unde s-a nascut, cum i-au chemat pe parintii lui, asa cum cere… Nu poti sa publici in -Monitorul Oficial- un nume pur si simplu. Si noi nu am primit aceste… Deci noi atat am cerut SRI-ului, n-am cerut amanunte de nici o natura. Si, dintr-o data, a provocat aceasta poveste un intreg vartej in clasa politica, au aparut… Ministrul de externe a zis sa terminam cu strigoii, sa nu ne mai ocupam de strigoi, ca ei apartin altor timpuri. Numai ca, se pare, ca strigoii sunt foarte vioi si sunt pe posturi de ingerasi la ora asta. Despre asta-i vorba.

– Si ce credeti ca se va intampla cu lista aia? Ramane acolo si nu se va mai publica?

– Domnule, lista… E interesant ca oricine… Realitatea e urmatoarea, ca, de fapt, acesti ofiteri nu pot fi ascunsi sub pres, fiindca toti cei care au avut dosare la noi si care vor avea in continuare isi pot lua copii dupa propriile lor dosare, unde apar numele ofiterilor in clar. Stii? Despre asta-i vorba. Deci, daca cineva ar avea energia si si-ar propune sa ia legatura cu toti acesti domni, se pot publica listele fara nici o problema, in presa. Si eu de aia nu inteleg, de ce atata vanzoleala, ca pana la urma n-au cum sa scape?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.