Acasă Special Edilii nemteni renunta la obligatiunile municipale

Edilii nemteni renunta la obligatiunile municipale

DISTRIBUIȚI


Primaria municipiului Piatra Neamt intentioneaza sa contracteze un credit important pentru finantarea lucrarilor la Sala Polivalenta din oras si sa renunte la emisiunea de obligatiuni pentru obtinerea de fonduri pentru aceasta investitie.

Primarul Ion Rotaru a declarat ca trebuie alocati bani pentru acest obiectiv intrucat, in caz contrar, Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei nu va mai debloca fonduri pentru alte investitii din oras. -Am discutat cu ministrul Miron Mitrea, care mi-a spus ca va aloca 10 miliarde de lei pentru soseaua de centura a orasului, cu conditia ca noi sa dam 10 miliarde pentru Sala Polivalenta. Trebuie sa gasim acesti bani-, a spus Rotaru.

El si-a exprimat speranta ca va obtine acordul Consiliului local. -S-ar putea sa nu luam creditul, dar atunci ar trebui sa platim lunar cate un miliard de lei. Noi am contactat deja o firma din Germania, de la care achizitionam structurile de rezistenta pentru acoperis. In momentul in care ne vor livra marfa, trebuie sa le platim-, a precizat primarul.

In urma cu cateva luni, primarul Ion Rotaru anunta ca doreste sa imprumute 10 miliarde de lei de la populatie printr-o emisiune de obligatiuni. -Dupa ce am facut un studiu, ne-am dat seama ca obligatiunile sunt mai dezavantajoase decat creditul. Dobanda pe care ar fi trebuit sa o platim populatiei era de 40%, fata de 34-35%, cat este acum dobanda pe piata bancara-, a mai spus dl Rotaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.