Acasă Special Miron Mitrea si Traian Basescu se acuza reciproc in scandalul locuintelor construite...

Miron Mitrea si Traian Basescu se acuza reciproc in scandalul locuintelor construite de ANL

DISTRIBUIȚI

Conflictul dintre ministrul lucrarilor publice, Miron Mitrea si primarul general al Capitalei, Traian Basescu, pe tema constructiei de locuinte in Bucuresti se acutizeaza. Dupa ce in urma cu circa 10 zile ministrul a declarat ca va intrerupe orice discutie cu edilul Capitalei pe aceast subiect, la sfarsitul saptamanii trecute, acesta a anuntat ca Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va chema in judecata Primaria Municipilui Bucuresti (PMB) pentru refuzul de a racorda blocurile de locuinte recent construite la retelele de energie, gaze, termoficare, canalizare si apa. Potrivit ministrului Mitrea, primarul Traian Basescu are obligatia de a realiza aceste lucrari din fondurile PMB, conform clauzelor contractului incheiat cu ANL de fostul primar general, Viorel Lis. -Chiar daca nu era in responsabilitatea sa, Ministerul Industriei si Resurselor a eliberat deja fondurile necesare pentru racordarea blocurilor la energie si gaze. Ramane de rezolvat situatia canalizarii, caldurii si apei potabile. Daca pana luna viitoare nu vom reusi sa-l aducem pe primar pe cale legala, vom fi nevoiti sa apelam la solutii colaterale, astfel incat oamenii sa se poata muta in noile case. In acest moment, PMB este o frana a programului guvernamental de constructie de locuinte-, a spus Mitrea.

In opinia sa, toate aceste probleme vor disparea daca la nivelul Capitalei se va face o descentralizare rapida si eficienta. -ANL poate incepe constructia a 4.000-5.000 de locuinte in Bucuresti, in conditiile in care a inregistrat pana acum 12.000 de cereri, insa proiectele se <lovesc> de un primar incapatanat. Oamenii sufera din ambitia unui om pe care nu-l inteleg-, a adaugat ministrul lucrarilor publice, transporturilor si locuintei.

Replica primarului general nu s-a lasat prea mult asteptata. -Dl Mitrea ar trebui sa nu uite sa vorbeasca <bazat pe lege> si nu <batand campii> ca un sindicalist fruntas. Il invit pe dl ministru sa renunte la demagogia de a spune ca vrea sa construiasca locuinte pentru populatia defavorizata. In realitate, obiectivul domniei sale este sa construiasca vile pentru clientii PDSR-, a spus Traian Basescu. El a explicat ca nu primarul general se opune -visului ministrului Mitrea si a conducerii ANL- de a incepe blocuri noi, ci insasi legea, avand in vedere ca structurile de constructii abandonate au devenit un pericol pentru cetateni si pentru mediu. Primarul considera ca racordarea blocurilor terminate la retelele utilitatilor publice intra in sarcina ANL si in nici un caz a primariei.

Comentand afirmatiile ministrului Mitrea potrivit carora sectoarele au pus la dispozitie ANL terenuri pentru locuinte, Basescu a afirmat:-Cand minte Mitrea ? Atunci cand cere primarului general terenuri sau cand spune ca acestea i-au fost puse la dispozitie de catre primarii de sector ?-

Edilul Capitalei este de parere ca prioritatea Bucurestiului este finalizarea structurilor de bloc incepute si abandonate. -Stiu ca interese mafiote mana institutii precum ANL si chiar pe dl ministru Mitrea sa organizeze licitatii pentru blocuri noi, in loc sa le termine pe cele de mult abandonate-, a spus Traian Basescu.

Un alt subiect de disputa intre cele doua parti este si reabilitarea soselei de centura a Capitalei, inceputa de societatea CCCF Bucuresti si abandonata dupa doar cateva luni, pentru ca sumele cuvenite prin contract pentru executie nu au fost livrate. Miron Mitrea considera ca a fost -pacalit- de primarul Traian Basescu, pentru ca a acceptat sa aloce, la cererea acestuia, 65 miliarde de lei in contul PMB, pentru soseaua de centura, bani pe care primarul i-a dirijat ulterior pentru alte lucrari de drumuri. -In timpul fostei guvernari, s-a facut o semecherie, transferandu-se soseaua se centura la Sectorul Agricol Ilfov. Ulterior, PMB a incheiat cu CCCF un contract de executie, pentru un drum pe care, de fapt, nu il gestiona, iar cand a venit momentul platii, nu si-a mai asumat responsabilitatea. A fost o pacaleala in <stilul casei>, care ne-a pus in situatia de a cauta, in prezent, solutii juridice-, a explicat Miron Mitrea. El si-a expimat disponibilitatea de a finanta din Fondul Special al Drumurilor Publice lucrarile de reabilitare ale acestui tronson de drum, considerat vital pentru decongestionarea traficului in Capitala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.