
În anul 1988, după lansarea cărții „Orizonturi roșii” a lui Ioan Mihai Pacepa, unul dintre cei mai influenți și mai importanți jurnaliști americani, David Binder, un veteran al jurnalismului american de elită, personaj cu conexiuni la nivel înalt în administrația americană, celebru în presa mare, specialist în intelligence, autor al unor analize de profunzime ale spațiului (ex) sovietic, a scris o recenzie a volumului în „The New York Times“.
„Dl. Pacepa este Curva fericită a comerțului de spioni”, scrie Binder care face referire la un celebru roman autobiografic al unei foste prostituate, Happy Hooker (Curva fericită), care nu regretă nimic din viața sa. Binder constata că Pacepa „relatează cu totul sordid poveștile unui fiu al lui Ceaușescu, rupând hainele de la femei la petreceri și urinând pe o farfurie de stridii, gusturile deviante ale unui lider palestinian și actele malefice ale politicienilor români. Aceste anecdote stricate cu privire la viața privată a elitei comuniste constituie o bună parte a cărții de memorii; Pot să-i confirm fotografia despre depravarea fiului Nicu Ceaușescu, care conduce mișcarea comunistă a tineretului. Dar când domnul Pacepa descrie hotelul Athenee Palace ca un cuib de spioni, sau că România și-a păstrat puternici „agenți de influență” în țara noastră sau a profitat de furtul tehnologiei avansate americane, se poate doar să chicotească. În plus, poveștile sale sunt vechi de cel puțin zece ani.”
În data de 24 iulie 1978, fostul consilier al lui Ceaușescu pentru securitate națională și dezvoltare tehnologică, prim-adjunct al șefului Departamentului de Informații Externe (DIE) și secretar de stat la Consiliul Securității Statului (în cadrul Ministerului de Interne), a cerut azil politic în SUA. La începutul anului 2005, în ultimele momente ale mandatului de președinte al lui Ion Iliescu, fostul securist își primea înapoi gradul de general – restituit de către Justiția noastră cea „imparțială“ și nesubordonată politic PSD-ului de nici un fel. Iliescu, alt gen de curvă bolșevică, ucigaș al celui care i-a fost un fel de tată adoptiv, Nicolae Ceaușescu, în casa căruia a fost adăpostit și la picioarele căruia a dormit, l-a „servit“ pe colegul său „american“, Ion Mihai Pacepa, personaj care a avut un rol important în „lichidarea“ simbolică a lui Ceaușescu, desăvârșită peste ani de kaghebistul de serviciu Ion Iliescu.
Astfel, dintr-un șef al fostei poliții politice, Pacepa a fost transformat prin hotărâre judecătorească în erou.
În anul 2009, jurnalistul George Roncea a publicat în ziarul Curentul, sub titlul „Curva Pacepa – afacerea trădării” un serial de interviuri cu foștii colegi ai lui Pacepa din Securitate care nu l-au iertat pentru trădare. Le puteți citi mai jos: