Home Special O alternativa la motoscutere

O alternativa la motoscutere

DISTRIBUIŢI

Compania franceza Renault a prezentat primul sau -concept moto- la Mondial du Deux Roues-, un salon international destinat vehiculelor cu mai putin de patru roti, care se desfasoara la Paris. Noul concept este creatia unor echipe ale diviziilor de design si sport ale grupului francez. Modelul Ublo, caci despre el este vorba, ofera o noua alternativa la motoscuterele conventionale. In incercarea de a satisface cerintele entuziastilor pe doua roti, dar care nu sunt pe deplin multumiti de nivelul de siguranta al acestora, Renault a creat un nou vehicul, nu pe doua, ci pe trei roti. Sprijinit de calitatile sale evidente in materie de siguranta, protectie, comfort si capacitate de incarcare, Ublo poate atrage o gama larga de cumparatori in anii ce vor veni.

Un alt nou concept Renault prezentat la inceputul acestei luni la Paris se numeste Groomy. Acesta este destinat in special firmelor al caror obiect de activitate este transportul de bunuri in orasele cu trafic intens. Prin neobisnuitele modele, Renault se lanseaza in lupta pentru cucerirea pietelor detinute pana acum numai de producatorii de motociclete. Dupa ce francezii au dovedit prin VelSatis si Talisman ca pot concura cu succes in segmentul automobilelor de lux, acum este randul vehiculelor de dimensiuni mici si cu preturi scazute sa intre in vizorul firmei.

Desi multi sceptici, uimiti de noua linie adoptata de Renault, considera ca aceste modele vor ramane numai in faza de concept, seful echipei care a lucrat la ele a declarat ca Ublo si Groomy vor intra pe piata probabil in 2003. -Cum nu avem experienta in constructia de vehicule pe doua roti, noi am venit cu un concept cu totul aparte, ajutati de cunostintele pe care le avem in domeniul auto, si putem da o noua interpretare modelelor deja existente pe piata-, a adaugat Patrick le Quement, seful diviziei de design de la Renault.

Asezat pe o platforma cu trei roti si oferind o siguranta sporita in trafic si o manevrabilitate foarte buna, Ublo are un design inovator, pornit de la ideea unui glob de sticla. Conceptul poarta cu mandrie inconfundabila emblema Renault, pastrand, prin design, noua identitate a marcii pe care o au si recentele modele pe patru roti. Multumita lungimii sale de numai 770 mm, Ublo va putea fi manevrat prin aglomerarile urbane la fel ca oricare alt vehicul pe doua roti, lasand in urma masinile blocate in trafic.

Revolutionarul concept are in dotare un airbag frontal, lucru neobisnuit pentru un vehicul cu asemenea dimensiuni, si, pentru a oferi o siguranta si mai mare, Ublo este echipat cu lampi fata cu xenon si trei stopuri spate, unul dintre ele fiind dispus in partea de sus. Pentru a pastra supletea vehiculului, oglinzile laterale au fost inlocuite cu o camera video panoramica, pozitionata in apropierea stopurilor.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.