Home Sport Caleidoscop olimpic

Caleidoscop olimpic

DISTRIBUIŢI

– Patinatorul american Timothy Goebel a efecuat in timpul unui antrenament o combinatie formata dintr-o saritura cvadrupla si doua triple.

Aceasta combinatie nu este insa inclusa in programul pe care Goebel il va prezenta in proba masculina a concursului de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de Iarna. Antrenorul lui Goebel, Frank Carroll, care s-a ocupat si de pregatirea patinatoarei americane Michelle Kwan, a declarat ca aceasta combinatie a fost -un gest de intimidare- a adversarilor. Goebel a executat combinatia in prezenta patinatorilor Todd Eldredge si Michael Weiss, ambii din SUA.

– Americanul Todd Hays, care va lua startul in proba de bob, i-a acuzat pe responsabilii olimpici ca pastreaza secretul in ceea ce priveste denumirile suplimentelor nutritionale ce contin substante interzise. Potrivit lui Hays, responsabilii Comitetului International Olimpic stiu care sunt produsele ce contin substante dopante, dar refuza sa le faca publica denumirea.

– China ar putea debloca pana la 30 miliarde de dolari pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vara de la Beijing, din 2008. Aceasta afirmatie a fost facuta de un responsabil al Comitetului de organizare a JO de vara din 2008, Liu Jingmin, intr-un interviu acordat publicatiei -Los Angeles Times-.

– Locatarii unui imobil din Salt Lake City au arborat drapelele a peste 90 de tari. Oficialii chinezi nu au apreciat insa ca a fost arborat si steagul Taiwanului si au solictat retragerea acestuia. Raspunsul locatarilor a fost prompt: -Este o locuinta privata si facem ceea ce vrem!-.

– Responsabilii Comitetului de organizare a JO de la Salt Lake City au pus la dispozitia tatalui sportivei americane Becky Wilczak un avion special. Tom Wilczak trebuie sa fie supus unei interventii chirurgicale pentru transplant de ficat, dar doreste sa-si vada fiica concurand in proba de sanie. Tom se afla pe lista de asteptare a unui spital din Chicago. In cazul in care va exista un ficat ce poate sa-i fie transplantat, va fi transportat de urgenta cu un avion special la Chicago.

– Agentii care asigura securitatea la JO de la Salt Lake City se confrunta cu numeroase alarme false din cauza insignelor. Multi spectatori uita ca au in buzunare diverse insigne si declanseaza detectoarele de metal. Persoanele respective sunt minutios perchezitionate, ceea ce determina formarea unor cozi foarte mari la intrarile in locurile de desfasurare a competitiilor olimpice.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.