Acasă Sport Calificare meritata in Divizia I a hocheiului mondial

Calificare meritata in Divizia I a hocheiului mondial

DISTRIBUIȚI

Echipa nationala de hochei a Romaniei a reusit, asa cum era de asteptat, sa se califice in Divizia I a Campionatului Mondial de Hochei. Competia, desfasurata in perioada 26 martie – 1 aprilie la Bucuresti, a adus tarii noastre un succes deplin pe toate planurile (incluzand aici si organizarea, care a fost desavarsita).

Meciul de sambata, in compania principalei contracandidate la promovare, echipa Israelului, a fost adevarata finala a acestei competitii, echipa tarii noastre abordand partida, ca de fiecare data, din postura de favorita. Desi israelienii au reusit sa marcheze primii, nu s-a pus nici un moment problema invingatorului, hocheistii romani controland ostilitatile de la un capat la altul al meciului. Egalarea survenita la numai cateva minute dupa golul israelienilor a dat mai multa siguranta echipei noastre, care a continuat partida printr-un asalt continuu al portii adverse. Scorul final, 7 -2 in favoarea Romaniei, reflecta cu strictete diferenta valorica dintre cele doua combatante, israelienii nereusind sa echilibreze nici un moment meciul. Astfel, cu o zi inaintea incheierii competitiei, Romania s-a vazut deja calificata in Divizia I, partida cu Iugoslavia de duminica, incheiata cu scorul de x-x, contand numai la capitolul palmares.

Dupa o saptamana de foc pentru hocheiul romanesc, echipa tarii noastre, pornita inca de la inceput cu calificativul de favorita, a dovedit cu prisosinta ca locul sau nu este in esalonul trei al hocheiului mondial, ci undeva mai sus in ierarhia IIHF alaturi de echipe ca Franta, Polonia, Danemarca, Slovenia sau Estonia, aflate in Divizia I.

Clasament final

1. Romania 4 40-3 8

2. Israel 4 16-10 6

3. Iugoslavia 4 23-7 5

4. Bulgaria 4 20-20 4

5. Belgia 4 10-20 1

6. Mexic 4 4-53 0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.