Acasă Sport Canotoarele Simona Radiș și Ancuța Bodnar se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de...

Canotoarele Simona Radiș și Ancuța Bodnar se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo nu doar în barcă, ci și la…limba japoneză!

DISTRIBUIȚI

Este an preolimpic și toată suflarea sportivă este ”în focuri”. Antrenamentele se intensifică, emoțiile la fel, competițiile se înmulțesc, cantonamentele devin și mai lungi….Printre toate astea, ”tricolorii” își fac timp să se pregătească și din alt punct de vedere…Concret, vicecampioanele mondiale la canotaj au dat tonul și au luat prima lecție de limbă japoneză! Acum, fetele se pot lăuda că știu să mulțumească pentru o multdorită medalie olimpică.
“Gomenasai (Îmi pare rău!) – Asta e pentru acel moment când greșești grav. N-o să greșim la Tokyo.” Simona Radiș, vicecampioană mondială canotaj.
“Și dacă la Tokyo cineva vă va pune la gât o medalie, cum îi răspundeți?
Arigatou gozaimasu! (Mulțumim frumos!)” – Simona Radiș și Ancuța Bodnar, vicecampioane mondiale canotaj.
“A fost interesant, cu siguranță ne va fi utilă. O să mai repetăm în cameră și ne va ieși mult mai bine. Mergem la Tokyo pregătite.” – Simona Radiș, vicecampioanămondială canotaj.
Medalia de argint a fost bonus
Simona Radiș și Ancuța Bodnar au surprins la Campionatul Mondial de canotaj de la Linz. Sportivele în vârstă de 20 de ani au cucerit medaliile de argint în proba de dublu vâsle și și-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
“Primul nostru pas a fost să ne calificăm, medalia a venit ca un bonus și suntem fericite că am reușit să o câștigăm. Am muncit pentru ea de când am venit la canotaj. Am reușit să facem o echipă foarte bună și împreună suntem foarte puternice. Am demonstrat asta și vom mai demonstra, bineînțeles” – Simona Radiș, vicecampioanămondială canotaj.
“Este prima mea medalie la un Campionat Mondial, nu am mai luat nici la juniori și nici la tineret. Am luat la seniori și înseamnă enorm pentru mine” – Ancuța Bodnar, vicecampioană mondială canotaj.
Revanșa de la Tokyo
Deși în finala Campionatului Mondial de la Linz au reușit cel mai bun timp al lor, româncele au fost învinse de echipajul Noii Zeelande. Simona Radiș și Ancuța Bodnar vor să își ia revanșa chiar la Tokyo.
“O să mai avem concursuri până la Olimpiadă și, puțin câte puțin, adunăm fiecare experiență și acolo vom fi pregătite din toate punctele de vedere. A fost prima noastră confuntare cu ele, direct în finală, dar le promitem noi multe lor”  – Ancuța Bodnar, vicecampioană mondială canotaj.
“Nimic nu este imposibil, noi sperăm să cucerim acel podium. Scopul nostru va fi să câștigăm, să dam tot ce avem mai bun, să ne ridicăm la nivelul concursului și să ne ridicăm peste celelalte țări. Nu se putea mai bine, dar o să se poată, pentru că noi creștem mai rapid decât ele, vârsta ne ajută. Daca ele ne-au dat o secundă și puțin la concursul ăsta, noi sperăm să le dăm o secundă și puțin mai mult la Tokyo” – Simona Radiș, vicecampioană mondială canotaj.
Fetele au câștigat medalii importante în 2019
Simona Radiș și Ancuța Bodnar au avut un sezon excelent, în care și-au adăugat în palmares medalia de argint la Campionatele Europene de la Lucerna (Elveția), aur la etapa de Cupă Mondială de la Rotterdam, argint la Campionatele Mondiale de la Linz (Austria) și aur la Campionatele Europene U23 de la Ioannina (Grecia).
Simona Radiș mai are în palmares, cu echipajul de patru vâsle, titlul de campioană mondială U23, obținut în 2018, la Poznan (Polonia) și titlul de campioană mondială de juniori, obținut în 2017, la Trakai (Lituania).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.