Home Sport Din vina ambelor parti, ca la Tribunal

Din vina ambelor parti, ca la Tribunal

DISTRIBUIŢI

In sfarsit, ceea ce toata lumea astepta s-a produs ieri, dupa intalnirea -tovaraseasca- dintre Gica Hagi si presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu. La capatul unei discutii formale, Nasu* a declarat presei ca FRF a incheiat pe cale amiabila relatiile contractuale cu selectionerul Gheorghe Hagi. Daca stam stramb si judecam drept, nici nu se putea altfel. Si, in fond, ca intr-un divort in care partile nu doresc sa-si dea -poalele peste cap-, cei doi s-au despartit elegant, asumandu-si fiecare diverse erori. Cu alte cuvinte, din vina ambelor parti. Asta a vrut, in fond, fiecare, asta s-a intamplat.

In alta ordine de idei, optiunea lui Sandu pentru Generalul Anghel Iordanescu pare mai curand una diplomatica decat realista, de vreme ce seful FRF stie foarte bine ca seicii care conduc echipa lui -Puiu- nu-i vor da drumul acestuia nici in ruptul capului, inainte de a-si incheia contractul. Asa ca, nici o problema, Cornel Dinu se poate -incalzi- mai departe pentru a prelua Nationala. Totul e o chestiune de timp. Sa treaca, eventual, si sarbatorile.

-Hagi m-a anuntat oficial ca doreste sa inceteze activitatea la echipa nationala, lucru pe care l-am inteles si, in acest sens, am incheiat pe cale amiabila relatiile contractuale-, a spus Sandu, care a precizat ca si-ar fi dorit ca Hagi sa-si fi continuat activitatea la conducerea reprezentativei Romaniei.

Sandu a spus ca ii doreste lui Hagi sa treaca peste acest prim moment mai dificil al carierei sale de antrenor. Presedintele FRF a adaugat ca ratarea calificarii la Cupa Mondiala reprezinta o sincopa a fotbalului romanesc, determinata si de schimbul de generatii, sincopa care nu i se poate imputa lui Hagi. Sandu a spus ca isi reproseaza faptul ca nu a fost mai apropiat de Hagi.

Presedintele FRF a precizat ca, pentru functia de selectioner, va incepe discutiile cu Anghel Iordanescu, care este primul pe lista sa, dar nu a dorit sa dea numele celorlalti tehnicieni la care se gandeste. -Mizez pe un antrenor cu experienta, al carui obiectiv va fi calificarea la turneul final al Campionatului European din anul 2004. Daca Iordanescu imi da sperante ca poate prelua echipa nationala, vom vedea atunci momentul exact in care va putea face acest lucru-, a spus Sandu, care a adaugat totusi ca doreste ca noul antrenor sa fie numit pana la plecarea echipei nationale in turneul din Portugalia, programat in luna ianuarie 2002. -Cine va conduce echipa la turneul din Portugalia va ramane la conducerea tehnica a reprezentativei-, a spus Sandu.

Fara sa para deloc afectat, Hagi a marturisit ca principalul motiv pentru care a renuntat a fost lipsa de incredere pe care a simtit-o intre oamenii de fotbal. -Sunt acum un antrenor liber, cu un viitor pe care as vrea sa mi-l cladesc, asa cum mi-am cladit cariera de jucator. Cred in asta, am incredere in mine-, a spus Hagi, care a precizat ca este trist pentru oamenii care au fost mereu alaturi de el si care l-au sustinut.

Fostul selectioner a mai adaugat ca in cariera sa de jucator a trecut prin momente mult mai dificile decat cel de acum. -Acest lucru nu schimba cu nimic ambitia mea si pofta de a da totul pentru fotbal, asa cum ma stiti, cu tot ce am mai bun, cu toata sinceritatea si cu tot respectul pe care il port fotbalului-, a spus Hagi. Fostul capitan al echipei nationale considera ca singurul lucru bun in ultimele zile a fost faptul ca si-a dat seama ca are multi prieteni.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.