Acasă Sport Fosta glorie a atletismului, Marion Jones, cerșește libertatea

Fosta glorie a atletismului, Marion Jones, cerșește libertatea

DISTRIBUIȚI

Faimă, recunoaștere mondială, succes. Acestea au fost, o perioadă, traiectoriile vieții uneia dintre cele mai mari mari atlete americane, Marion Jones. Tinerețea sau anturajul au adus-o, însă, de pe cele mai înalte culmi ale gloriei, direct în pușcărie, laolaltă cu infractoare înveterate.

Câștigătoarea a trei medalii de aur și două de bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney, din anul 2000, (care i-au fost între timp retrase), Marion Jones se află, începând din 7 martie, în închisoarea din Fort Worth (Texas), după ce a recunoscut, în octombrie 2007, că a mințit în fața unui tribunal federal în privința consumului de steroizi, precum și pentru implicarea într-o fraudă financiară, alături de fostul său prieten, Tim Montgomery.
Judecătorul care a condamnat-o la șase luni închisoare nu a ținut cont de rugămintea fostei atlete de a nu fi separată de cei doi copii minori. Cu toate că a câștigat milioane ca urmare a performanțelor sale sportive, Marion Jones se confruntă în prezent cu probleme financiare, declarând luna trecută că mai are în cont doar 2.000 de dolari, după cum a scris cotidianul sportiv spaniol "Marca".
Ajunsă la disperare, fosta atletă americană i-a adresat o petiție președintelui Statelor Unite, George W. Bush, în care solicită comutarea pedepsei cu închisoarea pe o perioadă de șase luni. Departamentul american pentru Justiție a confirmat că, între sutele de solicitări depuse de persoane condamnate pentru diferite infracțiuni, se află și cea a lui Marion Jones, însă nu a oferit mai multe detalii legate de cererea fostei campioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.