Acasă Sport Greva pe gheata

Greva pe gheata

DISTRIBUIȚI

Arbitrii romani de hochei pe gheata intentioneaza sa boicoteze viitoarea editie a Campionatului National daca nu va fi modificata valoarea baremurilor, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele Colegiului de arbitri din cadrul Federatiei Romane de Hochei pe Gheata (FRHG), Mihai Dinu.

-Este inadmisibil ce se intampla in ultimii ani. Baremul unui arbitru roman la un meci de hochei pe gheata este de trei dolari. Spre exemplu, in Bulgaria, arbitrii de hochei pe gheata au un barem de 170 de dolari pe meci. Datorita acestor baremuri, tinerii arbitrii renunta, ceea ce a facut ca media de varsta a arbitrilor romani sa fie de 40-42 de ani. Daca valoarea baremului nu se modifica, nu vom mai arbitra in sezonul viitor-, a spus Dinu, care nu stie (sau nu vrea sa stie) ca, la fotbal, baremul unui arbitru roman ar putea ajunge la 300 de dolari de partida!

Presedintele Colegiului de arbitri din cadrul FRHG a precizat ca reprezentantii cluburilor sunt de acord cu marirea baremurilor, dar acestea nu pot fi schimbate usor, deoarece sunt stabilite prin niste norme ale Ministerului de Finante.

Presedintele FRHG, Marian Negoita, a spus ca la intalnirea cu conducerea Ministerului Tineretului si Sportului (MTS) reprezentantii federatiilor olimpice au ridicat problema baremurilor arbitrilor. -Aceasta nu este numai problema hocheiului, ci si a marii majoritati a federatiilor, cu exceptia fotbalului. Am informat MTS, dar, deocamdata, nu s-a schimbat nimic. Daca prevederile Ministerului de Finante nu se vor modifica, cred ca arbitrii din toate sporturile vor face front comun si vor declansa o greva-, a conchis Negoita. Iar noi (chiar) ne temem ca are dreptate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.