Acasă Sport Naționala de hochei, lăsată fără jucători de președintele echipei HC Csikszereda

Naționala de hochei, lăsată fără jucători de președintele echipei HC Csikszereda

DISTRIBUIȚI

Janos Kurko, președintele echipei de hochei HC Csikszereda, le-a interzis celor 12 jucători ai săi convocați la echipa națională să se prezinte la lot, invocând neînțelegeri cu Federația.
„Domnul Kurko s-a folosit de o tactică mârșavă și a crezut că dacă ne va șantaja o să reușească, dar s-a înșelat, pentru că Federația Română de Hochei pe Gheață nu va accepta niciodată asemenea manieră de a discuta. Kurko are pretenții aberante: încheierea de asigurări de tip NHL, la valoarea de piață a jucătorilor, iar în perioada în care jucătorii sunt la națională, salariile să fie suportate de Federație. În plus, valoarea jucătorilor era stabilită de domnul Kurko“, s-a revoltat președintele Federației Române de Hochei, Tanczos Barna.
Lovitură grea pentru România
Lipsa de la lot a celor 12 jucători ai vicecampioanei României pune pe butuci naționala de hochei, exact înaintea participării la Campionatul Mondial, Divizia I, Grupa B, care se va desfășura la Torun (Polonia), în perioada 11-17 aprilie.
Fără jucătorii de la Csikszereda, antrenorul României, canadianul Tom Skinner, avea ieri la reunirea lotului numai 11 internaționali, mult prea puțini pentru a face față unui turneu final.
 E vorba de bani
„Din punct de vedere financiar, cluburile investesc unsprezece luni pe an, iar Federația vine și împrumută acești jucători o lună. În cele unsprezece luni, Federația nu ne ajută cu nimic, iar atunci noi cerem minimum: pe luna respectivă, salariile să fie suportate de Federație și încheierea unei asigurări sportive, nu de turist, lucru care nu s-a întâmplat“, și-a explicat decizia Janos Kurko.
Președintele echipei Csikszereda, care avertizase din februarie că va lua această măsură, este cunoscut pentru stilul său agresiv și desele sale conflicte cu Federația, dar și cu alți oameni din hochei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.