Home Sport Octavian Morariu: -Le voi propune noi contracte lui Belu si Bitang dupa...

Octavian Morariu: -Le voi propune noi contracte lui Belu si Bitang dupa Campionatul Mondial-

DISTRIBUIŢI

Dupa scandalurile din ultima perioada, linistea pare sa se fi instalat peste gimnastica feminina romaneasca. Incertitudinile insa continua sa ramana. Fetele isi continua deocamdata pregatirea la cluburi, in timp ce fostii antrenori ai lotului olimpic au anuntat ca se afla intr-o vacanta pe termen nedeterminat si au spus ca isi doresc ca, pentru o perioada, sa stea in afara fenomenului sportiv.

Octavian Belu si Mariana Bitang au primit ieri -Colanul de Aur- al COSR, distinctie oferita celor doi de presedintele forului, Octavian Morariu. In cadrul aceleiasi ceremonii, antrenorul echipei nationale de polo, Vlad Hagiu, a primit trofeul pentru cel mai promitator tehnician. -Acest gest nu trebuie interpretat ca o retragere. Am vrut doar sa le aratam cat de mult ii pretuim si sa ii motivam si mai mult-, a declarat Morariu. Desi antrenorii Belu si Bitang au tinut discursuri care sunau a despartire, toti cei prezenti s-au straduit sa convinga presa ca si pe viitor cei doi antrenori si COSR vor continua colaborarea. Tot in cadrul evenimentului de ieri, directoarea Directiei Judetene de Sport Constanta, Elena Francu, a tinut sa le ceara scuze antrenorilor Belu si Bitang pentru o declaratie a antrenorului Matei Stanei conform careia -Belu si Bitang au distrus gimnastica romaneasca in ultimii 15 ani-.

Morariu nu crede ca Belu si Bitang vor antrena in strainatate

Octavian Morariu a promis ieri ca le va face antrenorilor Belu si Bitang o noua oferta dupa Mondialul de gimnastica de la Melbourne. -Le-as propune in fiecare zi cate un contract. Deocamdata, nu este cazul sa insistam, pentru ca federatia de gimnastica a luat optiunea pregatirii la cluburi, iar noi o respectam. Dupa CM din Australia voi incerca sa am o discutie din nou cu toti cei implicati in gimnastica romaneasca-, a spus Morariu. Presedintele COSR s-a aratat increzator in faptul ca Belu si Bitang nu vor pleca sa antreneze in strainatate. -Contez pe atasamentul lor fata de sportul romanesc, stiu cat iubesc ei gimnastica. Marturisesc ca, pentru mine, gimnastica romaneasca fara Belu si Bitang ar insemna un fenomen sportiv diminuat-, a spus Morariu.

Belu este optimist in privinta JO de la Beijing

-Sunt deja in vacanta. Nu mi-am propus o anumita perioada de vacanta sau un traseu. Urmeaza ca in perioada urmatoare sa vad ce directie iau. Pot spune ca este tentant sa mergi in diferite colturi ale Europei, sa vezi ceea ce nu ai avut timp sa vezi pentru ca fugeai de la aeroport la hotel si de acolo la sala-, a povestit Octavian Belu, adaugand ca nu exclude o eventuala revenire la lot. -Nu poti sti ce se intampla maine sau peste doua ore. Deocamdata nu am in plan o anumita activitate legata de gimnastica-, a precizat antrenorul. Cat priveste inaintarea unei noi oferte din partea lui Morariu, Belu a spus: -Cred ca va face o noua propunere cand va considera ca terenul este pregatit-. In alta ordine de idei, Belu a fost de parere ca gimnastica romaneasca va avea parte in continuare de succese. -Sunt oameni suficienti in gimnastica romaneasca. Ei trebuie lasati sa-si faca treaba si vor veni si rezultatele. Cu ce avem in acest moment se poate ajunge la Beijing intr-o situatie foarte fericita. Si inainte de Atena se trageau clopotele gimnasticii romanesti, dar s-au luat destule medalii-, a spus Belu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.