Acasă Sport Pentru că l-a criticat pe Burleanu, juristul de la Steaua a fost...

Pentru că l-a criticat pe Burleanu, juristul de la Steaua a fost sancționat

DISTRIBUIȚI

După ce a câștigat mai multe procese cu Gigi Becali, Florin Talpan a fost pedepsit de superiorii din Ministerul Apărării, pentru faptul că discutat cu presa fără acordul CSA sau MApN.

Juristul CSA ar fi fost amendat cu aproximativ 1.000 de lei, adică 10% din salariu, și s-ar fi ales cu mai multe referate, fără a mai avea dreptul de a promova.
În urmă cu două zile, Florin Talpan a reclamat că Federația Română de Fotbal funcționează ilegal și i-a cerut demisia președintelul FRF, Răzvan Burleanu, pentru că a lăsat FCSB, „un club neafiliat, care și-a schimbat denumirea în timpul sezonului”, să evolueze în prima ligă. Iată comunicatul MApN.

Cu privire la ultimele declarații publice ale locotenent-colonelului Florin-Costel Talpan, exprimate prin așa-zise comunicate de presă ori în intervenții la posturile de televiziune, Biroul relații publice al Clubul Sportiv al Armatei (CSA) ‘Steaua București’ face următoarele precizări:

Ofițerul nu are prevăzute în fișa postului și nu i-au fost delegate atribuții din domeniul informării publice. În calitatea sa de consilier juridic al CSA, locotenent-colonelul Florin-Costel Talpan are doar mandat de reprezentare juridică a clubului sportiv în relația cu instanțele de judecată, în procesele în care clubul este parte.

Punctele de vedere oficiale ale CSA sunt comunicate exclusiv prin Biroul relații publice, structura clubului specializată și mandatată în acest sens, conform regulamentelor militare în vigoare.

Având în vedere constatările Corpului de control și inspecție care, prin raportul înaintat ministrului apărării naționale în luna februarie a reținut faptul că locotenent-colonelul Talpan ‘nu a fost mandatat să exprime pozițiile oficiale ale CSA Steaua sau MApN’, precum și declarațiile publice ulterioare ale ofițerului, realizate în aceleași condiții, locotenent-colonel Florin-Costel Talpan a fost sancționat disciplinar, de către comandantul clubului, în data de 4 aprilie 2017.

Prin urmare, declarațiile publice ale locotenent-colonelului Florin-Costel Talpan, inclusiv cele referitoare la relația cu Federația Română de Fotbal, au fost făcute în nume personal, contrar procedurilor legale și nu au avut mandatul CSA ‘Steaua București’.

Procedurile administrative și juridice privind măsurile de protecție și valorificare a mărcii ‘Steaua București’, bun patrimonial aflat în domeniul public al statului, vor continua, conform cadrului legal în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.