Acasă Sport România, în „Grupa Morții” la Europenele de handbal

România, în „Grupa Morții” la Europenele de handbal

DISTRIBUIȚI

Echipa feminină de handbal a României nu s-a bucurat de o tragere la sorți favorabilă pentru grupele Campionatului European din Macedonia. Elevele lui Gheorghe Tadici vor evolua în grupa 1, alături de selecționatele Franței, Ungariei și Danemarcei.

Reprezentativa feminină de handbal a țării noastre a avut parte de o repartizare într-o veritabilă "grupă a morții" la tragerea la sorți de duminică. Respectând, parcă, traseul de dinaintea Europenelor din Austria și Elveția a selecționatei masculine de fotbal, handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici vor întâlni Ungaria, pe 2 sau 3 decembrie, apoi pe Franța (4/5 decembrie) și în ultimul meci al grupei pe Danemarca (6/7 decembrie).
Cea mai titrată adversară a României este, de departe, Danemarca, în a cărei vitrină se află titlul de campioană olimpică a ultimelor trei ediții a acestei competiții, trei finale câștigate și una pierdută la Campionatele Europene, precum și un trofeu mondial suprem. Ungaria are și ea o lungă tradiție în handbalul feminin, un titlu mondial și alte clasări pe podiumurile competițiilor europene, dar și olimpice, tronând în sala cu trofee a vecinilor noștri. Franța este campioana mondială din 2003, formația "cocoșului galic" fiind adversara țării noastre și la Jocurile Olimpice din China.
Celelalte grupe ale Campionatului European de Handbal din Macedonia sunt mai accesibile. Astfel, în grupa 2 au fost repartizate Norvegia, Portugalia, Spania și Ucraina, în ce-a de-a treia Rusia, Suedia, Austria, Belarus, în timp ce Germania, Croația, Macedonia și Serbia se află în grupa 4.
Cu toate că grupa este extrem de dificilă, antrenorul Gheorghe Tadici este încrezător în șansele de calificare ale formației țării noastre. Acesta își justifică declarațiile cu faptul că handbalistele române au reușit să învingă constant cele trei selecționate în ultimele întâlniri oficiale sau amicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.