Acasă Sport Surorile Wiliams au făcut legea la Wimbledon

Surorile Wiliams au făcut legea la Wimbledon

DISTRIBUIȚI

Cu toate că majoritatea specialiștilor le prevestesc finalul carierei de mulți ani, surorile Venus (28 ani) și Serena Wiliams (26 ani) – locurile 6 și 7 în clasamentul ATP – continuă să se impună în tenisul mondial, dovedind că rămân o amenințare pentru oricine. Aflate într-o formă extraordinară, cele două surori de "scorțișoară" au triumfat la finalul săptămânii trecute la Wimbledon, reușind să câștige atât turneul de dublu feminin, cât și finala de simplu a celebrului turneu de tenis britanic.
În meciul de siplu feminin, după un prim set disputat contra-cronometru, Serena – care a început mai bine și părea că poate controla primul set – a cedat la un moment dat inițiativa și a pierdut în fața lui Venus, în prelungiri, cu 7-5. La fel ca și în primul set, mezina a deținut inițativa și în setul secund, însă sora sa mai mare a pus lucrurile la punct. Astfel, după un set în care fiecare minge a fost o cursă contra cronometru, Venus a reușit să câștige cu scorul de 6-4, fapt ce i-a adus al cincilea titlu la Wimbledon și primul de Mare Șem în fața Serenei, după cel de la US Open 2001.
Conform statisticilor, Venus Williams a jucat a șaptea sa finală pe iarba londoneză, impunându-se în 2000, 2001, 2005 și 2007, în timp ce în 2002 și 2003 a fost învinsă de sora sa, Serena. Venus și Serena s-au mai întâlnit de două ori în finala de la Wimbledon (2002 și 2003), câștig de cauză având mezina familiei Williams.
Venus Williams (cap de serie numărul 7) – care în urma victoriei de sâmbătă a încasat un cec de 750.000 de lire sterline – a trecut în semifinale de rusoaica Elena Dementieva – a cincea favorită a turneului, cu scorul de 6-1, 7-6, în timp ce Serena Williams (cap de serie numărul 6) a învins-o în aceeași fază a competiției pe Jie Zheng, cu scorul de 6-2, 7-6.
Dovedind o formă extraordinară, Venus și Serena Williams au repetat figura frumoasă din 2000 și 2002,și au câștigat și în proba de dublu de la Wimbledon, învingând în finală perechea Lisa Raymond (SUA) – Samantha Stosur (Australia) cu scorul de 6-2, 6-2. De remarcat faptul că dubla victorie obținută la Wimbledon de către Venus Wiliams este cea de-a doua din cariera sa, ea mai reușind această performanță și în anul 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.