Acasă Turism Agathon a inspectat -Drumul investitiilor-

Agathon a inspectat -Drumul investitiilor-

DISTRIBUIȚI


Ministrul turismului, Dan Matei Agathon, a deschis la 1 mai sezonul estival pe litoral intr-un mod original, vizitand mai multe santiere de constructii existente in statiunile de la malul Marii Negre. Investitiile aflate in derulare pe litoral sunt estimate la circa 50 milioane de euro, fiind considerate de catre demnitarul din fruntea turismului ca fiind cele mai mari din ultimii 40 de ani.


-De aceste investitii depinde viitorul litoralului-

La ora actuala, circa 44% din capacitatea de cazare a Romaniei se afla in cele 863 de hoteluri de pe litoral, ceea ce inseamna aproximativ 80.000 de locuri de cazare.

Pe langa Aquaparcul din Mamaia a carei investitie se ridica la circa patru milioane de euro, exista deschise santiere de renovare la 14 hoteluri. De asemenea, dupa 5 mai va incepe si asfaltarea Bulevardului Mamaia, principala artera din statiune, pana la Hotelul Savo, unde se vor investi circa doua milioane de euro. -Investitiile de pe litoral, estimate la aproximativ 50 milioane de euro, reprezinta o treime din totalul celor aflate in derulare la nivelul intregii tari. De aceste investitii depinde viitorul litoralului-, a declarat ministrul Dan Matei Agathon.

-Potrivit legislatiei actuale, de pe 15 mai pana pe 15 septembrie se sisteaza toate lucrarile de constructie de pe litoral. In actuala conjunctura, va trebui modificata legislatia in domeniul constructiilor aflate in derulare. Vom stabili criterii pentru lucrarile aflate in plina desfasurare, tinandu-se cont de volumul investitiilor. Poate in acest an vom face unele exceptii pentru anumite hoteluri de pe litoral, privatizate anul trecut, deoarece este primul an postprivazare-, a mai declarat ministrul turismului.

De la 15 mai, Salvamarul va fi prezent pe plajele de la Marea Neagra

Potrivit Hotararii Guvernului nr. 459/2002, sezonul de imbaiere este de la 1 iunie la 15 septembrie, iar serviciul de Salvamar se va asigura numai in aceasta perioada. Practic, pana la 1 iunie, pe litoral nu va functiona serviciul de Salvamar. Dar, cu ocazia deschiderii sezonului estival, ministrul turismului a precizat ca serviciul de Salvamar va functiona in statiunile de la malul marii de pe 15 mai.

La ora actuala, Directia Apelor Dobrogea Litoral organizeaza licitatii pentru contractarea serviciului de salvamar si deja pentru statiunea Eforie a fost desemnata firma castigatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.