Acasă Turism Cuba, cea mai ieftină destinație din Marea Caraibelor

Cuba, cea mai ieftină destinație din Marea Caraibelor

DISTRIBUIȚI

Republica Cuba este un stat în nordul Americii centrale, situat pe cea mai mare insulă din Antile, care se află la confluența Mării Caraibelor, al Golfului Mexic și Oceanului Atlantic. La nord se află SUA și Bahamas, la vest Mexic, la sud Insulele Cayman și Jamaica, iar la sud-est Haiti. Cuba înseamnă soare, vacanță, plajă, nisip fin și apă cristalină. Și dacă ai văzut și filme cubaneze și te-au atras decorurile de acolo, ei bine, înseamnă că știi unde vei merge în această iarnă. Cu o simplă căutare pe Google veți găsi chiar și agenții de turism care oferă cazare în Cuba la prețuri de excepție: între 40 și 100 de euro pe noapte în hoteluri de patru și cinci stele.

Cea mai bună perioadă pentru vizitare este noiembrie-aprilie

Este bine să mergi în Cuba începånd din noiembrie și pånă în aprilie pentru că în această perioadă ai parte de cele mai călduroase și mai senine zile. Deci te poți bucura în voie de tot ceea ce această țară are să își ofere. Ai de ales între stațiuni turistice aflate la malul mării sau orașe pline de istorie precum Havana și Trinidad. Cele două localități au fost declarate monumente istorice de către UNESCO. Spiritul colonial și buna dispoziție sunt elementele cheie cu care orașele cubaneze își cuceresc turiștii și îi conving să revină. Aceeași stare de bine o transmit și peisajele rupte parcă din filme.

Ca să vezi Havana rezervă-ți cel puțin trei zile

În Havana, cel mai mare oraș din Cuba, cu siguranță ai ce vedea. Poți vizita în fiecare zi câte o parte din oraș. Astfel, în prima zi mergi în Havana Veche, a doua zi vizitezi Vedado și în cea de-a treia zi dai o fugă în districtele suburbane noi. Dacă Havana Veche te va cuceri prin străduțele înguste, liniștite, asemănătoare cu cele din zona Lipscani, însă pline de o atmosferă boemă, cu muzică salsa care răsună din casele oamenilor, Vedado te va atrage prin numeroasele magazine, fiind principala zonă de shopping din țară. Nu uita să vizitezi Capitoliul Național unde vei găsi și Muzeul Național de Istorie Naturală, Castelul celor Trei Regi Magos del Morro, Castelul San Salvador de la Punta, statuia lui Hristos asemănătoare cu cea din Rio de Janeiro și Marele Teatru din Havana, renumit pentru Baletul Național al Cubei.

Înoată cu delfinii în Varadero

Dacă alegi să îți petreci vacanța stând pe plajă și bălăcindu-te în apa cristalină, atunci cel mai bine e să mergi în Varadero. La hotelurile de aici poți învăța să dansezi salsa sau poți lua lecții de scufundări sau wind-surfing. Ca să nu te plictisești, fă o excursie cu catamaranul pe insulele din apropiere. Nu vei regreta cu siguranță, pentru că vei avea șansa să înoți alături de delfini și să iei masa pe o insulă mică, cu cel mai fin nisip la care ai putea visa, cea mai limpede apă și cele mai impresionante peisaje. Și dacă asta nu te atrage, poate te va convinge excursia către rezervația naturală Hicacos Point Natural Park. Aici poți admira o peșteră într-un fost recif de corali, cuiburi de termite înalte de un metru și lacul Mangon care adăpostește 31 de specii de păsări și 24 de specii de reptile. 

O vacanță de neuitat…

Cuba este o țară istorică, cu valori ce pot fi experimentate în orașele-muzeu, Havana si Trinidad, intrate în patrimomiul Unesco, dar și o țară exotică, ce oferă unul dintre cele mai frumoase peisaje din insulele Caraibe, cu lanțuri muntoase, văi adânci sau câmpii fertile, bogate în tutun și cafea. Te poți bucura de această țară, întâlnind la fiecare pas locuitori prietenoși și entuziaști, gata oricând să vă ofere toate ingredientele pentru o vacanță caraibiană de neuitat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.