Acasă Turism Dracula vine la Bucuresti, dar fara actionari

Dracula vine la Bucuresti, dar fara actionari

DISTRIBUIȚI

Actionarii Fondului de Dezvoltare Turistica Sighisoara SA vor fi anuntati prin posta cu privire la deciziile legate de Parcul Dracula, au anuntat membrii Consiliului de Administratie, intruniti, marti seara, la Sighisoara.

Membrii Consiliului de Administratie au apreciat ca imaginea Sighisoarei nu va fi -stirbita- prin pierderea proiectului Dracula Park, in conditiile in care orasul medieval va continua sa atraga turistii, iar Transilvania va ramane oricum patria mitului Dracula.

Cu toate acestea, primarul Sighisoarei, Dorin Danesan, sustine ca orasul va suferi o pierdere economica importanta, intrucat se va renunta la crearea de locuri de munca si la o serie de investitii care ar fi urmat sa fie facute in cazul realizarii Dracula Park.

Primarul a adaugat ca o parte din actionarii fondului intentioneaza sa-si retraga banii in conditiile in care parcul se va construi la Bucuresti.

Pe de alta parte, parerile localnicilor sunt impartite. In timp ce unii dintre ei se declara revoltati de schimbarea amplasamentului si sustin ca nu exista nici o legatura intre Bucuresti si mitul Dracula, legat direct de Bran, Sighisoara si Tihuta, altii spun ca sunt bucurosi ca au scapat de un proiect care a determinat deja o explozie a preturilor in Sighisoara.

Decizia privind mutarea locatiei parcului in zona limitrofa Bucurestiului a fost anuntata, duminica, de ministrul turismului, Dan Matei Agathon, in urma finalizarii studiului de prefezabilitate realizat de compania PricewaterhouseCoopers.

Ministerul Turismului va identifica terenul pe care va fi amenajat Dracula Park, firma de consultanta urmand sa prezinte concluziile studiului de fezabilitate in luna martie. Raportul realizat de compania PricewaterhouseCoopers va evalua in ce masura proiectul este fezabil financiar, atat sub aspectul finantarii externe, cat si sub cel al atractivitatii pentru fluxurile de turisti straini.

Dorin Danesan a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca, dupa finalizarea studiului de fezabilitate, Consiliul local isi va retrage participarea in natura la capitalul social al FDTS, respectiv terenul alocat initial la Sighisoara pentru amenajarea parcului Dracula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.