Acasă Turism Hotelul Parc din Amara va fi modernizat

Hotelul Parc din Amara va fi modernizat

DISTRIBUIȚI

Societatea Amara SA va investi, in acest an, 5,2 miliarde de lei pentru modernizarea hotelului Parc si a bazei de tratament, unitatea urmand sa fie clasificata la trei stele dupa finalizarea lucrarilor.

-Am inceput lucrarile de modernizare a hotelului anul trecut, cand am investit 4,9 miliarde de lei. In 2003, vom continua programul de modernizare si vom cumpara si o centrala termica-, a declarat recent Cristian Ionescu, director general si actionar majoritar al societatii.

Numarul turistilor inregistrati anul trecut de societatea Amara a fost in crestere, cu 67% fata de 2001, pentru anul in curs fiind estimata o majorare de cel putin 50%. Hotelul Parc are 112 camere, respectiv 210 locuri de cazare.

Amara SA a raportat in 2002 o cifra de afaceri de 9,8 miliarde de lei si un profit din exploatare de 67 milioane de lei, in conditiile in care societatea a incheiat anul anterior cu o pierdere de 357 milioane de lei, ca urmare a investitiilor realizate.

Societatea Amara SA este detinuta in proportie de 66,7% de Cristian Ionescu, iar Ministerul Turismului, care este proprietarul terenului, are o participatie de 26,4%. In afara de hotelul Parc, societatea are in patrimoniu si doua vile.

Principalii factori naturali de cura din statiune sunt apa lacului Amara, apele minerale provenind din izvoare de natura sulfuroasa si namolul extras din lac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.