Acasă Turism Israelul isi pierde vizitatorii

Israelul isi pierde vizitatorii

DISTRIBUIȚI

Numarul de turisti care au vizitat Israelul a scazut, in 2002, cu 29% fata de anul precedent, pana la cele mai mici niveluri din ultimii 20 de ani, din cauza valurilor de violenta care au afectat acest stat, se arata intr-un raport publicat de Biroul Central de Statistica si preluat de Reuters.

Potrivit studiului mentionat, numarul de vizitatori straini s-a redus de la 1,2 milioane la 862.300 de persoane, dupa recordul de 2,4 milioane consemnat la finele anului 2000.

Numarul de vizitatori inregistrati in luna decembrie s-a ridicat la 92.400 de persoane, cel mai bun rezultat lunar consemnat din august 2001.

Autoritatile estimeaza ca Israelul a primit in medie aproape 65.000 de turisti pe luna, fata de rata de 89.000 de vizitatori consemnati in cursul lui 2001.

Industria turistica, care are o contributie semnificativa la economia israeliana, atragea in medie, in anii *90, aproape doua milioane de vizitatori pe an, reusind o adevarata performanta in 2000, datorita ascensiunii economice globale, a intrarii in noul mileniu si a vizitei Papei Ioan Paul al II-lea.

Incepand cu trimestrul al patrulea al anului 2000 insa, revoltele palestiniene s-au intensificat, turistii fiind descurajati de atentatele sinucigase cu bomba si de ofensivele violente asupra tintelor israeliene. Efectul negativ al acestui fenomen a fost resimtit si de companiile aeriene internationale, care si-au redus capacitatea si numarul de zboruri cu destinatia Israel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.