Acasă Turism Pana la 15 mai va fi finalizat studiul de fezabilitate pentru Dracula...

Pana la 15 mai va fi finalizat studiul de fezabilitate pentru Dracula Park

DISTRIBUIȚI

Ministrul turismului, Dan Matei Agathon, a declarat ca studiul de fezabilitate realizat de compania britanica PricewaterhouseCoopers va fi finalizat pe 15 mai, dupa care va incepe procesul de atragere a investitorilor pentru amenajarea Dracula Park.

-Practic, conceptul parcului este gata si stim cum va arata. Dupa studiu, PricewaterhouseCoopers va aduce investitori, in baza contractului semnat, dar vom cauta si noi fonduri de investitii, oameni de afaceri sau companii interesate sa participe la proiect-, a mai precizat demnitarul din fruntea turismului romanesc.

Consiliul de Administratie al societatii Fondul de Dezvoltare Turistica Sighisoara (FDTS) se va intruni in perioada urmatoare pentru a aproba o serie de modificari in componenta.

-Am solicitat marilor investitori care au cumparat actiuni la Dracula Park sa completeze Consiliul de Administratie pentru a se implica mai bine in proiect-, a precizat Agathon.

PricewaterhouseCoopers a decis, in baza unui studiu de prefezabilitate, mutarea locatiei Dracula Park de la Sighisoara la Bucuresti, parcul urmand sa fie amenajat in zona Snagov. Consiliul local Sighisoara este actionarul majoritar la FDTS.

Proiectul Dracula Park a fost lansat in noiembrie 2001. Pentru atragerea surselor de finantare necesare inceperii lucrarilor la acest proiect, FDTS a derulat, in perioada decembrie 2001 – aprilie 2002, o oferta publica de actiuni in urma careia a atras fonduri de peste trei milioane de dolari. In urma ofertei publice de actiuni, participarea Consiliului Local Sighisoara la capitalul social al societatii s-a redus la 85,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.