Acasă Turism Turismul egiptean se va redresa dupa razboiul din Irak

Turismul egiptean se va redresa dupa razboiul din Irak

DISTRIBUIȚI

Declansarea unui razboi in Irak ar costa industria turistica a Egiptului doua miliarde de dolari, conform ministrului de resort de la Cairo, Mamdouh el-Beltagi, care a afirmat, totodata, ca 2003 poate fi inca un an record pentru turism daca razboiul s-ar incheia rapid, transmite Reuters.

Potrivit lui Beltagi, Egiptul a reusit sa inlature temerile legate de securitate dupa masacrarea a 58 de turisti straini, in 1997, in orasul Luxor. Intrucat turistii considera ca Egiptul se bucura de stabilitate, ei se vor reintoarce imediat dupa un eventual razboi, a afirmat ministrul.

-Am putea avea o pierdere de doua miliarde de dolari daca acest razboi incepe si continua o perioada relativ lunga-, a declarat Beltagi cu ocazia Targului International de Turism de la Berlin.

Industria turistica egipteana castiga aproximativ patru miliarde de dolari pe an si reprezinta o sursa primordiala de venituri in valuta. Datorita unor puternice eforturi de marketing, sectorul s-a redresat dupa atentatele care au avut loc in SUA la 11 septembrie 2001, numarul turistilor atingand un nivel record de 5,2 milioane de persoane anul trecut.

In luna februarie, circa 427.000 de turisti au sosit in Egipt, cu 22% mai multi decat in anul precedent, a spus Beltagi, adaugand ca dezvoltarea turismului in primele luni ale anului arata ca Egiptul este considerat drept o destinatie sigura, in ciuda razboiului.

Circa 70-80% din turisti sosesc din Europa. Pana si israelienii au ajuns sa aprecieze Egiptul ca destinatie de vacanta de la inceperea revoltelor palestiniene, a mai indicat oficialul citat, dorind sa sublinieze in acest mod lipsa problemelor de securitate. -Nu cred ca se vor pierde locuri de munca din cauza razboiului. Daca durata nu depaseste doua luni, operatorii hotelieri si agentiile de turism nu vor fi nevoite sa disponibilizeze personal-, a mai spus Beltagi.

In Egipt, turismul reprezinta aproximativ 11% din economie, iar numarul persoanelor angajate in sector, direct sau indirect, este de circa 2,2 milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.