Acasă Actualitate 12.000 sticle de suc -Olimpia- din concentrat expirat

12.000 sticle de suc -Olimpia- din concentrat expirat

DISTRIBUIȚI

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava a oprit de la comercilizare 12.000 sticle de 1,5 l de suc OLIMPIA, dupa ce a primit o reclamatie potrivit careia concentratul folosit la producerea sucului este expirat. Rezultatele analizelor de laborator, efectuate la LAREX Bucuresti, au confirmat ca produsul nu corespunde STAS SF 4/2001, fiind si la limita termenului de valabilitate. Societatea producatoare, Bucovina Mineral Water, risca o amenda de pana la 100 milioane de lei.

Suspiciune confirmata

In urma unei reclamatii, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava au oprit temporar de la vanzare 18.000 litri de bauturi racoritoare, produse de Bucovina Mineral Water din Vatra Dornei. Deoarece a existat o suspiciune ca s-ar fi fost folosit un concentrat expirat pentru prepararea sucurilor, OJPC Suceava a depus oprirea temporara de la comercializare a produsului pana la obtinerea buletinelor de analiza. Directorul OJPC Suceava, Georgel Ciobanu, ne-a declarat ca probele au fost trimise pentru analize la laboratorul LAREX Bucuresti. -In urma verificarilor, am constatat ca toate actele erau in regula, aveau tot ce le trebuia, dar la limita, iar unul dintre produse, din cauza transportului, nu avea eticheta. Concentratele aveau certificat de calitate si termen de valabilitate, dar care era aproape de expirare-, ne-a declarat Georgel Ciobanu.

LAREX Bucuresti confirma: -Sucurile sunt improprii consumului-

OJPC Suceava a primit, luni, rezultatele analizelor de la LAREX Bucuresti. -Conform buletinului de analiza emis de laboratorul LAREX din Bucuresti, produsul analizat nu corespunde STAS SF 4/2001, fiind si la limita termenului de valabilitate-, ne-a precizat Georgel Ciobanu.

Cantitatea de 18.000 litri, adica 12.000 sticle de 1,5 l de bauturi racoritoare necarbonatate (suc de fructe) -Olimpia-, produse de Bucovina Mineral Water, oprite de la comercializare, urmeaza a fi distrusa, iar conducerea societatii din Vatra Dornei risca o amenda de pana la 100 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.