Acasă Actualitate 15 migranți prinși la frontieră în TIR-uri cu marfă

15 migranți prinși la frontieră în TIR-uri cu marfă

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand și Nădlac II, județul Arad, au depistat cincisprezece cetăţeni din Bangladesh, India şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.

În data de 05.10.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ulei de motor, pe ruta România-Slovacia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, patru cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

Acțiuni asemănătoare au avut loc ieri la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de doi cetățeni români. Conform documentelor de însoţire a mărfii, aceştia transportau piese auto și autoturisme pentru societăți din Germania și Italia.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre mărfurile transportate și în autoturismele de pe platforma semiremorcii, unsprezece persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan, India și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, solicitanți de azil în România.

În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

1 COMENTARIU

  1. Uite asa se schimba structura demografica si religioasa a acestei tari, incepem sa avem parte de acelasi scenariu ca in tarile din vestul Europei, unde importul de imigtanti sau forta de munca de religie islamica este in prezent o problema incomensurabila in fata autoritatilor franceze, belgiene, etc., unde sub pretextul prezervarii valorilor islamice are loc un porces de disolutie a statului national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.