Home Actualitate Ginerele președintelui Curții Constituționale a fost dat afară din Ministerul Afacerilor Interne

Ginerele președintelui Curții Constituționale a fost dat afară din Ministerul Afacerilor Interne

DISTRIBUIŢI

Fost procuror ceaușist și PSD-ist de frunte, Valer Dorneanu a fost numit politic pe funcția de judecător al Curții Constituționale în anul 2013, prin votul Camerei Deputaților. După încheierea mandatului de judecător al lui Augustin Zegrean, Dorneanu a devenit președintele Curții Constituționale. Ceea ce nu s-a știut până acum este că renumitul plagiator Petre Tobă este ginerele său, fiind căsătorit cu fiica lui Dorneanu, Simona, ingineră la Raiffeisen Bank. Astăzi, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului general de poliție Tobă Petre cu Ministerul Afacerilor Interne.
CCR urmează să se pronunțe pe o excepție de neconstituționalitate asupra a două aliniate ale art 352 (11 şi 12) din Codul de procedură penală, la sesizarea ÎCCJ și solicitarea DNA, în dosarul în care Gabriel Oprea este judecat pentru abuz în serviciu și în care Petre Tobă, fost ministru de Interne a refuzat să pună la dispoziția DNA documentele privind cheltuirea unor sume de către DGIPI.
Decizia pe care CCR o va lua poate influența urmărirea penală a lui Tobă pentru favorizarea infractorului chiar dacă acesta nu este parte în dosarul în care s-a sesizat excepția de neconstituționalitate iar Dorneanu ar trebui să se abțină chiar dacă posibilul avantaj creat ginerelui său ar fi unul indirect.
DNA susține că „ excluderea probelor clasificate în procesul penal, prin hotărârea nemotivată şi discreţionară a unei autorităţi administrative, încalcă prevederile art. 53 alin. (1) şi (2) din Constituţie, privind restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi, precum şi art. 16 alin. (1) din Constituţie, privind egalitatea în faţa legii.”

2 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.