DISTRIBUIŢI

La începutul acestui an, judecătorii Tribunalului București anulau concedierea disciplinară a medicului chirurg Anca Stamate care avertizase în interes public despre ilegalitățile comise de șeful spitalului. Concedierea fusese dispusă de managerul Spitalului Găești, pensionarul MAI, Laurențiu Belușică, după ce mai multe luni acesta a tot cercetat-o și sancționat-o disciplinar pe doctorița Stamate (Detalii AICI)  deși răzbunarea pe avertizori este interzisă prin lege.

Miercuri, chirurgul Anca Stamate a câștigat al cincilea proces cu Spitalul din Găești după ce a contestat decizia de sancționare disciplinară nr. 125/04.05.2023, emisă de managerul Belușică.

Medicul fusese sancționat disciplinar pentru o abatere dovedit inventată, cu reținerea din salarii. Judecătorii Tribunalului București au repus părțile părțile în situația anterioară sancționării si a obligat spitalul la plata către Anca Stamate a sumelor de bani reţinute în baza deciziei anulate și actualizate cu indicele de inflație la data plăţii şi la plata dobânzii legale penalizatoare aferente drepturilor salariale datorate, calculate de la data exigibilităţii fiecărui drept salarial şi până la data plăţii efective.

Belușică: ce vreți doamnă, să-mi f*eți direcția?

Ziarul Curentul a dezvăluit anul trecut cazul chirurgului Anca Stamate căreia Belușică i-a înscenat diverse cercetări disciplinare la care refuza accesul presei, faptele managerului fiind infracțiuni de abuz în serviciu. Când am insistat să mă primească, așa cum prevede legea, la comisia de disciplină, Belușică s-a enervat și a început să țipe la mine „ce vreți doamnă, să-mi f*eți direcția?”. Detalii AICI.

Belușică a declarat că medicii care nu îl idolatrizează sunt personaje psihotice

După ce judecătorii i-au dat dreptate medicului Anca Stamate în nu mai puțin de cinci procese, este evident că direcția pe care controversatul manager de la Spitalul din Găești o avea era una de hărțuire a avertizoarei și chiar în formă continuată.

Justiția a anulat trei decizii de sancționare disciplinară a medicului Anca Stamate și decizia de concediere disciplinară ca ilegale și a desființat un proces verbal de contravenție emis de DSP Dâmbovița, după ce avocata Lavinia Coțofană, fostă judecătoare și fostă consilieră juridică cu experiență în sistemul de sănătate și administrație, a demonstrat în instanță că la momentul controlului efectuat de DSP Dâmbovița la Spitalul Găești, directoarea medicală Anca Stamate nu a fost convocată de managerul spitalului și astfel inspectorilor DSP nu le-au fost prezentate documentele solicitate și nici nu a fost încunoștiințată de conținutul raportului de inspecție.

Susținut politic de PNL, pensionarul MAI Laurențiu Belușică a fost contestat vehement de mai mulți medici din spital, unii dintre ei chiar demisionând, cum a fost cazul urologului Lucian Vintilă care a declarat chiar că i s-a spus să-i dea bani managerului Spitalului din Găești. Detalii AICI.

Senin, Belușică i-a calificat pe toți drept personaje psihotice.

 

3 ARII

  1. Aveti impresia ca este singurul pensionar MAI care isi bate joc de un spital ? :-)). Mai cautati. Incercati la cel mai mare spital al primariei Bucuresti sa vedeti aici cati avem si cum gandesc si ce abuzuri in functie se fac…

  2. Eeee,parca numai in spitalele primariei.Sa vedeti intr-un spital mare al ministerului.Ce abuzuri se fac.Stie toata lumea.Si nu se intampla nimic.Procesele cu conducerea abuziva,unele nici nu au inceput dupa 3(trei)ani.Cu Belusica merge totul foarte repede.Foarte bine.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.