Acasă Actualitate 25 de morti si 300 de raniti, in urma prabusirii unei cladiri

25 de morti si 300 de raniti, in urma prabusirii unei cladiri

DISTRIBUIȚI

el putin 25 de persoane care participau la o nunta si-au pierdut viata si alte peste 300 au fost ranite, in urma prabusirii accidentale, joi seara, a unei cladiri din Ierusalimul de Vest. -Este una dintre cele mai mari catastrofe civile din istoria tarii-, a declarat ministrul de interne, Eli Yishai. Pana in prezent, 15 persoane au fost scoase moarte de sub daramaturi sau au decedat in drum spre spital si alte zece persoane decedate nu au putut fi scoase inca de sub ruine de catre echipele de salvare, care sunt nevoite sa indeparteze molozul cu mana, de teama sa nu provoace o prabusire totala a cladirii.

Seful Serviciului de Informatii din cadrul Politiei, David Tzuri, a declarat ca accidentul a fost cauzat de o deficienta de constructie, indepartand categoric ipoteza unui atentat. Proprietarul imobilului, care marise constructia distrugand niste stalpi de rezistenta, a fost retinut de Politie, in timp ce ministrul de interne Yishai a anuntat formarea unei comisii de ancheta. Ministrul sanatatii, Nisim Dahan, a declarat ca mai multe zeci de persoane sunt in continuare prinse sub daramaturi, ceea ce risca sa agraveze bilantul victimelor. O prima estimare a numarului victimelor se ridica la cel putin o suta de persoane. Seful Politiei din Ierusalim, Micky Levy, a declarat ca printre decedati se numara cativa copii si a adaugat ca probabil va fi nevoie de trei zile pentru a scoate toate persoanele prinse sub ruine.

La randul sau, Avi Zohar, seful Organizatiei Magen David Adom, echivalenta israeliana a Crucii Rosii, a precizat ca 280 de raniti au fost evacuati. -Ne reaminteste de seismul din Turcia-, a declarat generalul Gabi Ofir, care conduce operatiunile de salvare. Specialistii israelieni au participat la operatiunile de salvare dupa violentul cutremur de pamant care s-a soldat cu 20.000 de victime in Turcia, in august 1999. Drama s-a produs in cartierul Tapiot, din sudul Ierusalimului de Vest, in timp ce 650 de invitati se adunasera intr-o sala din cladire pentru a sarbatori o nunta. Potrivit primarului Ierusalimului, Ehud Olmert, planseul celui de-al patrulea etaj al cladirii a cedat, provocand prabusirea etajelor al doilea si al treilea. -S-a auzit un zgomot enorm si plafonul s-a prabusit ca si cum pamantul s-ar fi deschis brusc, formand o gaura imensa-, a povestit Sarah Pinhas, una dintre participantele la nunta. -Ne pregateam sa dansam cand, brusc, am auzit un zgomot enorm-, a declarat o alta supravietuitoare. -Am crezut ca DJ-ul ne face o gluma, dar imediat m-am trezit cu trei etaje mai jos-, a adaugat ea. Un alt supravietuitor a comparat prabusirea cu un cutremur de pamant. La cinci ore de la producerea catastrofei, trei persoane au fost scoase in viata de sub ruine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.