Home Actualitate A respins CSM candidatura unei judecătoare ca să delege un consilier juridic,...

A respins CSM candidatura unei judecătoare ca să delege un consilier juridic, finul din Vaslui al lui Tudorel Toader?

DISTRIBUIŢI

Anca Maria Stoica este judecător în cadrul Judecătoriei sectorului 2, iar din septembrie 2009 a fost detaşată la MJ ca director al Direcţiei afaceri europene şi drepturile omului gestionând dosarul MCV, prin pregătirea rapoartelor periodice de progrese ale României către Uniunea Europeană. În iunie 2017, ministrul Tudorel Toader a decis încetarea detașării mai multor magistrați printre care și cea a judecătoarei Anca Stoica.
Judecătoarea Stoica și-a depus recent candidatura pentru o funcția de șef al Serviciului Programe Europene si Internaționale din cadrul Direcției Afaceri Europene, Relații Internaționale și Programe a CSM pe care o ocupă prin delegare chiar finul ministrului Justiției, consilierul juridic Marius Daniel Tudor.
Surprinzător, în ședința Plenului CSM din 14 septembrie 2017, cu majoritate de voturi, candidatura judecătoarei Stoica a fost respinsă.
Marius Daniel Tudor a picat admiterea la INM dar a reușit să ocupe prin delegare această funcție importantă din CSM, CV-ul său nefiind public. Ca și consilier juridic asimilat magistraților, Marius Daniel Tudor are un salariu de 10.900 de lei pe lună și beneficiază de decontarea unei chirii de 600 de Euro lunar că doar n-o să stea pe banii statului într-o garsonieră!

Tudor s-a remarcat până acum în CSM prin salariul său fabulos și prin faptul că este inițiatorul singurului demers din România, unic prin natura lui….acela de a refuza fonduri europene, băgate în traistă de Uniunea Europeană. Opera finului lui Toader este descrisă de jurnalistul Robert Veress în ziarul Puterea în articolul „Culmea absorbției fondurilor europene. CSM refuză banii pe care i-a solicitat și i-a primit gratuit de la Bruxelles” publicat anul trecut.

Acum rămâne de văzut dacă CSM va prelungi delegarea finuțului pe funcție că doar n-o să-l trimită înapoi la Vaslui să-și caute de lucru pe o funcție de consilier juridic iar în ianuarie 2016 i s-a mai prelungit delegarea cu mențiunea „dar nu mai mult de trei luni”. Și tot așa! Trăiască delegarea care ne derogă de la meritocrația unui concurs.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.