Acasă Actualitate Acuzată de Curtea de Conturi de multiple ilegalități, teleormăneanca din fruntea ICR...

Acuzată de Curtea de Conturi de multiple ilegalități, teleormăneanca din fruntea ICR a eliminat dintr-o fotografie oficială două tinere artiste

DISTRIBUIȚI

Madam Țuroiu, instalată politic de PSD în fruntea Institutului Cultural Român a fost prinsă de Curtea de Conturi că în „lipsa unei proceduri privind deplasările în străinătate a personalului ICR, precum și funcționarea defectuoasă a controlului intern au condus la plata nejustificată a unor cheltuieli de deplasare.” Originară din Videle, Țuroiu și-a fixat un buget pentru cazare de 300 de Euro/noapte de persoană și o diurnă de 70 de Euro. Salariul lunar al șefei ICR este de 19.950 lei brut. Pasionată de călătoriile de lux pe bani publici, Țuroiu, a eliminat din fotografiile oficiale, folosindu-se de Photoshop, două artiste de valoare ale României care îi „incomodau bățoșeniile de țoapă”, după cum remarcă jurnalista Camelia Tabacu pe contul său de Facebook:

„Când mistificarea, aroganța, nesimțirea și cultul grețos al personalității nu mai au limite rezultă photoshopuri grosolane și sfidătoare precum cel alăturat fotografiei originale, de unde modista din Videle Liliana Țuroiu, șefa ICR, a cerut eliminarea a două artiste românce – soprana și pianista operei Oedip de George Enescu – care îi incomodau bățoșeniile de țoapă.

Așadar, artiștii români, în loc să fie promovați, căci ăsta e scopul pentru care cotizăm la ICR, sunt eliminați din fotografiile oficiale ca să rămână cusătoreasă psd, fină a celebrului bordurist Adriean Videanu, figura centrală, încadrată doar de dirijorul rus al operei, Vladimir Jurowski (stânga img, adus prin fotoshop lângă Țuroiu), ambasadorul somnolent și incompetent al României în Marea Britanie, Dan Mihalache (dreapta img), și Dorian Branea, directorul in ICR New York (ultimul din stânga img).

Despre președinta Țuroiu se mai spune că e nedespărțită în vizitele peste hotare pe bani publici de cosmeticiana și coafeza personale pe care, pentru a nu le plăti din buzunarul propriu, le trece pe lista cu jurnaliști.

Măgăria mi-a fost semnalată de o bună prietenă: „Partea care m-a șocat este că Liliana Țuroiu (președinta ICR) s-a pozat la ICR Londra cu un grup de artiști și apoi a tăiat din poză cele două artiste românce (singurele artiste românce). Repet: a tăiat din poză exact artiștii români (singurii artiști români din fotografie). ICR-ul există tocmai că să promoveze imaginea artiștilor români în lume. Femeia asta se pozează la Londra și taie din poză exact artiștii români (pianista și solistă din Oedipe). Liliana Țuroiu rămâne în poză cu dirijorul rus și doi oficiali români. Artistele românce dispar din poză. Cum e posibil?”

Foto 1: fake
Foto2: originalul”, scrie Camelia Tabacu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.