Acasă Actualitate Adrian Nastase, spionat, in propriul cabinet, de un functionar public din Valcea

Adrian Nastase, spionat, in propriul cabinet, de un functionar public din Valcea

DISTRIBUIȚI

Pe fondul rezolvarii problemei sinistratilor de la Ocnele Mari, premierul Adrian Nastase a realizat si faptul ca este vulnerabil spionajului… intern.

Un saptamanal valcean a dat publicitatii stenograma discutiilor confidentiale pe care premierul le-a avut, pe 28 septembrie, la sediul Guvernului, cu prefectul Mircea Perpelea, presedintele Consiliului Judetean, Iulian Comanescu, primarul localitatii Ocnele Mari, Gheorghe Radu si directorul Florea Mierlus. Cum nici un ziarist nu a avut acces la discutiile de la Palatul Victoria, este evident ca spionul nu poate fi decat unul dintre membrii delegatiei valcene. Prefectul l-a indicat ca spion pe primarul de la Ocnele Mari. Desi initial a scaldat-o, lasand sa se inteleaga ca ar fi autorul inregistrarii, cand a realizat gravitatea faptei, Gheorghe Radu a declarat ca este nevinovat si ca acuzatiile prefectului sunt gratuite.

Va prezentam fragmente din aceasta discutie exploziva, lasand aprecierile la latitudinea dvs.:

Adrian Nastase (ca si Miron Mitrea): -Noi va facem casele, dar dati voi pamantul- (…)

Iulian Comanescu: -Sa stiti ca nu avem pamant-.

Adrian Nastase: -Ii mutam la 20-30 km si tot ii mutam-.

Iulian Comanescu: -Domnule prim-ministru, nu avem terenuri si la Ocne trebuie sa rezolvam problema oamenilor. Nu putem sa-i lasam asa, mai ales ca vine iarna-.

Primarul Ocnele Mari: -Dar sa stiti ca nu oamenii au venit cu casele printre sonde, ci sondele printre case. Riscam sa avem conflicte sociale-.

Adrian Nastase: -Ce fel de conflicte? O sa opreasca activitatea Exploatarii Miniere. Si ce-i cu asta?-.

Primarul Ocnele Mari: -Opresc si painea celor care muncesc la Oltchim si USG-.

Adrian Nastase: Stim care sunt astia, dar asa cum s-a oprit IMGB, se pot opri si activitatile de la Valcea-.

– O discutie confidentiala intre premier si patru oficiali valceni a fost inregistrata pe furis de unul dintre acestia

– Textul care se referea la solutionarea urgenta a situatiei sinistratilor din Teica a fost publicat intr-un saptamanal valcean

– Cei patru arunca vina unul pe celalalt, insa banuielile se indreapta spre primarul de la Ocne

Inregistrarea facuta pe furis de catre unul dintre oficialii valceni, participanti la discutia din 28 septembrie, cu premierul Adrian Nastase, a dat nastere unui scandal fara precedent. La intalnirea care a avut loc la Guvern au participat presedintele Consiliului Judetean, Iulian Comanescu, prefectul judetului, Mircea Perpelea, directorul Florea Mierlus, primarul Ocnelor Mari, Gheorghe Radu. Cele spuse de premier au fost publicate intr-un saptamanal valcean. Astfel, ceea ce trebuia sa se stie numai la nivelul elitelor PSD a -transpirat-, iar opinia publica a putut cunoaste continutul discutiei, ad-literam.

Deputatul Mitaru: -Discutia trebuia sa ramana la acel nivel!-

Deputatului Anton Mitaru parca nici nu-i vine sa creada ca un asemenea subiect se afla acum la indemana oricui: -Nu cunosc nimic despre aceasta problema. Eu vreau sa cred ca aceasta inregistrare s-a facut intr-un scop bun. Intr-o astfel de ocazie, este firesc sa se poarte discutii confidentiale si cred ca aceasta discutie trebuia sa ramana la nivelul respectiv. Nu stiu daca este corect si bine sa dai informatiile brute in presa. Ziaristul care a dat informatia a avut niste scopuri bine definite. Organele competente vor analiza intentia si faptele ziaristului!-. Desigur, se vor lua masuri, dar nu impotriva ziaristului, deoarece discutia nu constituia secret de stat, doar daca s-a declarat acest lucru de la publicarea ei si pana acum.

Daca tonul lui Anton Mitaru a fost bland, Gheorghe Stamate, presedintele Asociatiei Parlamentarilor valceni, a luat apararea primului-ministru, decis sa nu lase nimic nesanctionat: -Eu cred ca este un lucru foarte grav, deoarece niste functionari publici au facut spionaj. Eu nu acuz ziarul. De vina este cel care a purtat asupra sa un obiect de inregistrare si nu a anuntat un astfel de lucru, deoarece discutia a avut un caracter confidential. Asa s-a adus la cunostinta publicului cititor o imagine deformata a premierului si una de erou a unui lider judetean-.

Stenograma discutiei:

Miron Mitrea: -Va vom rezolva problema imediat. Dati dumneavoastra pamantul si noi va facem gospodariile-.

Intra premierul Adrian Nastase: -Sa traiti, buna ziua etc.-

Iulian Comanescu prezinta succint situatia si exprima urgentele: -Este un dezastru, domnule prim-ministru, oamenii intra in iarna fara nimic-.

Adrian Nastase (ca si Miron Mitrea): -Noi va facem casele, dar dati voi pamantul-.

Iulian Comanescu: -Sa stiti ca nu avem pamant-.

Adrian Nastase: -Ii mutam la 20-30 km si tot ii mutam-.

Primarul Ocnele Mari: -Domnule prim-ministru, la noi este obiceiul ca in fiecare sambata si duminica, oamenii sa mearga in cimitir si sa aprinda lumanari la mortii lor-.

Adrian Nastase: -Atunci sa stea acolo-.

Iulian Comanescu: -Domnule prim-ministru, nu avem terenuri si la Ocne trebuie sa rezolvam problema oamenilor. Nu putem sa-i lasam asa, mai ales ca vine iarna-.

Primarul Ocnele Mari: -Dar sa stiti ca nu oamenii au venit cu casele printre sonde, ci sondele printre case. Riscam sa avem conflicte sociale-.

Adrian Nastase: -Ce fel de conflicte? O sa opreasca activitatea Exploatarii Miniere. Si ce-i cu asta?-.

Primarul Ocnele Mari: -Opresc si painea celor care muncesc la Oltchim si USG-.

Adrian Nastase: Stim care sunt astia, dar asa cum s-a oprit IMGB, se pot opri si activitatile de la Valcea-.

Iulian Comanescu: -Eu imi dau demisia daca puneti problema in felul asta si nu ma mai intereseaza. Noi trebuie sa dam un raspuns oamenilor, pentru ca ei au incredere in noi ca-i reprezentam bine aici-.

Primarul Ocnele Mari: -Nu trebuie sa sacrificati oamenii si localitatea pentru altii-.

Adrian Nastase: Daca aveti pretentii, sa le cereti celor de la Sare-.

Iulian Comanescu: Domnule premier, trebuie sa se gaseasca o solutie pentru ca vine iarna acum-.

Adrian Nastase, adresandu-se cuiva din cabinet: -In cat timp se rezolva problema?-.

O voce timida: -O luna-.

Adrian Nastase, adresandu-se tuturor: -Vedeti cum o rezolvati. Eu merg la teleconferinta-.

Cine a avut reportofonul?

Intrebat daca nu cumva el a fost -omul cu banda magnetica-, prefectul Mircea Perpelea a raspuns: -Nu am facut eu inregistrarea-. Si Iulian Comanescu spune acelasi lucru: -Nu ma pretez la asa ceva, sunati-l pe prefect acum-. Contactat telefonic, prefectul Mircea Perpelea a declarat: -Nu voiam sa va spun, insa primarul de la Ocnele Mari l-a inregistrat pe primul-ministru-. Sunat imediat, primarul Gheorghe Radu a spus: -Nu am facut nici o inregistrare. Ceea ce afirma prefectul este numai o presupunere de-a dumnealui. Inainte de toate, lucrurile trebuie dovedite. Am declarat ca nici nu confirm acest fapt, dar nici nu-l infirm deoarece, mai intai de toate, cei care fac asemenea declaratii la adresa mea ar trebui sa aiba dovezi indubitabile in acest sens! Nu cunosc ce interese stau la baza nominalizarii mele ca posibil vinovat, dar eu ii stimez pe cei care fac asemenea presupuneri-.


Cristian Cumpanasu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.