Acasă Actualitate Agafiței a câștigat concursul de manager la Sf. Ioan promițând reabilitarea spitalului....

Agafiței a câștigat concursul de manager la Sf. Ioan promițând reabilitarea spitalului. În 8 ani nu a bătut un cui

DISTRIBUIȚI

După patru ani de interimat în fruntea Spitalului Sf.Ioan și a Maternității Bucur, Robert Agafiței a câștigat în 2018 concursul de manager promițând în cadrul proiectului de management care poate fi citit AICI, sub egida -Siguranța și Satisfacția Pacientului-, „Consolidarea și reabilitarea Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan”, în termen de trei ani și jumătate, până în februarie 2022.

Ștergându-ne lacrima de emoție cauzată de grija manifestată față de pacienți și analizând proiectul cu care a câștigat șefia în 2018, l-am creditat pe Agafiței cu încrederea cetățeanului credul. La fel ca în viața civilă constatăm însă că toate promisiunile cu iz electoral(chiar și scrise în acest caz) se uită. Prin propriul proiect, conțopistul din Delta Văcărești își asumă că utilizând aproximativ 120 milioane lei (cam 26 milioane euro în 2018) va face practic un nou spital!
Sunt vizate în proiect nu numai cosmetizări superficiale, anvelopări termice, schimbări de termopane, ci intervenții majore chiar la structura de rezistență a spitalului. Deocamdată nu ne întrebăm de ce doar jumătate din valoarea proiectului este alocată pentru construcții+montaj sau de ce aproape un sfert „dispare” pe cheltuieli cu auditul pentru proiect. Ceea ce ne îngrijorează este că distinsului rege Agafiței de Berceni i se termină mandatul…în maximum 6 luni și în spital nu s-a bătut un cui.

Medici din spital, revoltați, au comentat pentru ziarul CURENTUL, sub protecția anonimatului: „nu s-a bătut un cui, nu s-a schimbat vreun termopan, nu s-a anvelopat nimic. Cât despre reconsolidarea structurii … glumiți??? Și nu e din cauză că a fost COVID. Nu e ca și cum s-ar fi apucat de ceva și pandemia ar fi blocat lucrările. Uitați-vă la Colentina! Managerul de la Colentina e interimar deci fără obligația vreunui contract de management și prin implicare personală a obținut săptămâna trecută o finanțare de peste 1 miliard ron de la Primăria Capitalei. Deci se poate!”, ne-au declarat medicii ajunși la capătul puterilor.

Cu Agafiței e ca la Radio Erevan: nu doar că nu a reconstruit spitalul așa cum a promis dar încet-încet îl va și falimenta.  În urma investigațiilor noastre jurnalistice am aflat din răspunsurile primite de la instituții publice că de la începutul pandemiei, Agafiței nu a declarat niciun angajat în șomaj tehnic deși ambulatoriul de specialitate a fost închis, toți angajații fiind plătiți integral mai multe luni.
Consultațiile la distanță nu se pot acorda în orice specialitate, iar angajații care nu sunt medici nu pot face tratamente sau îndeplini obligațiile la distanță și totuși salariul a fost încasat foarte multe luni de toți angajații din ambulatoriul de specialitate, bugetul de stat fiind fraudat cu sume uriașe. Surse bine informate ne-au declarat că mai mulți angajați din spital care au lucrat în permanență în saloanele COVID îmbrăcați în combinezoane, nemulțumiți de faptul că alți colegi din ambulatoriu au primit aceiași bani stând acasă și nefăcând nimic, au depus plângere penală împotriva conducerii Spitalului Sf. Ioan, asumându-și chiar riscul ca Agafiței să încerce să se răzbune, individul fiind lipsit de scrupule.

 

1 COMENTARIU

  1. Aveti impresia ca e singurul manager de spital care promite marea cu sarea la investitura? Statul e doar o vaca imensa de muls pentru absolut toate cunostintele conducerii. In prima secunda de manager toti isi amintesc de colegii de facultate de acum 30 de ani si toti vecinii din copilarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.