Home Actualitate Alcool și nervi, combinația care te duce în arest

Alcool și nervi, combinația care te duce în arest

DISTRIBUIŢI

Pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor dar şi a turiştilor de pe raza judeţului poliţiştii suceveni continuă să acţioneze cu efective sporite în cadrul Planului de Măsuri Estival 2022. Acţiunile vizează prevenirea infracţiunilor contra persoanei, contra patrimoniului dar şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Poliţiştii au acţionat cu fermitate şi în cazul unor bărbaţi din municipiul Vatra Dornei care în cursul serii precedente au săvârşit împreună nu mai puţin de 7 infracţiuni. Rezultatul este previzibil – ambii au ajuns în arestul IPJ Suceava.

În cursul serii precedente, în jurul orei 20:30 Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată cu privire la faptul că un autovehicul a acroşat un autoturism parcat regulamentar pe o stradă din municipiul Vatra Dornei, provocându-i avarii.

Echipajul de poliţie deplasat operativ la faţa locului l-a identificat pe şoferul unei autoutilitare în vârstă de 37 de ani din mun. Vatra Dornei, care era implicat intr-un conflict verbal cu proprietarul maşinii parcate tamponate, acesta din urmă manifestându-şi nemulţumirea cu privire la incident şi cu posibila stare de ebrietate a şoferului.

Şoferul de 37 de ani a fost preluat în custodie de poliţişti, prezentând halenă alcoolică, însă acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât şi recoltarea de probe biologice de sânge la Spitalul Municipal Vatra Dornei în prezenţa personalului medical.

După efectuarea verificărilor în bazele de date s-a constatat ca şoferul nu deţine nici permis de conducere, astfel încât s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuz recoltare probe biologice de sânge.

Poliţiştii au dispus reţinerea pe baza de ordonanţa pentru 24 de ore a şoferului de 37 ani, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Ulterior, în jurul orei 00:00, poliţiştii au fost sesizaţi că la autoutilitara condusă de bărbatul de 37 de ani care era parcată pe o stradă în proximitatea producerii incidentului iniţial (tamponării) se manifesta un incendiu.

Întrucât din primele verificări s-a concluzionat că focul a fost generat intenţionat prin folosirea unei substanţe inflamabile de aprindere s-au dispus de îndată măsuri pentru identificarea autorilor.

După corelarea datelor obţinute investigativ de poliţişti, în mai puţin de 3 ore s-a reuşit identificarea autorului.

Astfel, s-a stabilit că proprietarul maşinii tamponate avariate a relatat cele întâmplate către doi prieteni ai săi, unul dintre aceştia deplasându-se în zona şi incendiind în mod intenţionat autoutilitara care produsese incidentul.

Bărbatul bănuit de comiterea faptei este un tânăr de 23 ani din municipiul Vatra Dornei care s-a deplasat către locul faptei conducând la rândul său o maşină fără a avea permis de conducere.

Tânărul de 23 de ani a fost identificat şi luat în custodie de poliţişti şi având în vedere agitaţia psihomotorie a acestuia s-a încercat testarea cu aparatul etilotest, însă tânărul a refuzat. De asemenea, a refuzat şi recoltarea probelor biologice de sânge la unitatea medicală.

După administrarea materialului probator şi faţă de tânărul de 23 ani poliţiştii au dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi refuz recoltare probe biologice de sânge.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei urmând a se stabili cu exactitate toate circumstanţele producerii evenimentelor şi eventuala implicare sub un grad de vinovăţie a altor persoane.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia că nu tolerează astfel de comportamente de tip antisocial ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.