Acasă Actualitate ANAF organizează peste 100 de întâlniri cu contribuabilii

ANAF organizează peste 100 de întâlniri cu contribuabilii

DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ANAF organizează în întreaga ţară, în luna decembrie, 106 întâlniri cu contribuabilii, unele dintre acestea fiind organizate în colaborare cu organisme profesionale şi alte instituţii publice.

Principalele teme abordate în cadrul întâlnirilor sunt: „Serviciile electronice oferite de ANAF şi avantajele utilizării acestora – SPV, „Obligaţiile fiscale generale de declarare şi de plată în luna DECEMBRIE 2018”, „Eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale”, „Case de marcat – facilităţi, obligaţii, termene”.

Lista întâlnirilor, structurată pentru fiecare Direcţie Generală Regională a Finanţelor Publice, este publicată pe portalul www.anaf.ro si este disponibilă la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/întâlniri.htm.

Înscrierea participanţilor se realizează prin intermediul Formularului de Contact, accesibil tot pe portalul www.anaf.ro – https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/asistenta_contribuabili/persoane_fizice/asistenta_prin_email), în limita locurilor disponibile.

ANAF organizează periodic astfel de întâlniri cu contribuabilii.

Ministerul Finanțelor Publice a transmis persoanelor fizice prin poștă o scrisoare personalizată care conține informații ce permit înregistrarea în serviciul online de declarare al ANAF – Spațiul Privat Virtual (SPV). Contribuabilii care folosesc SPV au acces la informații fiscale personale, economisesc timp prin interacționarea cu ANAF direct de acasă, astfel se reduce birocrației și se pot primi online documente cu aceeași putere juridică precum cele comunicate prin poștă sau la ghișeu. Prin SPV, persoanele fizice se pot informa asupra obligațiilor fiscale, pot descărca decizii de impunere și pot verifica situația declarării contribuțiilor sociale.

Esalonarea la plata obligatiilor fiscale este reglementata de Ordinul presedintelui ANAF nr. 90/2016 pentru aprobarea conţinutului cererii de acordare a eşalonării la plată şi a documentelor justificative anexate acesteia, precum şi a Procedurii de aplicare a acordării eşalonării la plată de către organul fiscal central, publicat in Monitorul oficial nr. 45 din 20 ianuarie 2016.

Prin definitie, esalonarea la plata reprezinta sume de bani platite la intervale egale de timp, si prin înlesniri la plată se desemnează facilităţile acordate de creditorul fiscal, debitorului său, la cererea acestuia pentru executarea voluntară a obligaţiei fiscale.

Citește și Nou: Penalitățile comerciale pot fi supuse TVA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.