Acasă Actualitate Angajatii din sanatate risca sa ramana fara bani de sarbatori

Angajatii din sanatate risca sa ramana fara bani de sarbatori

DISTRIBUIȚI

Potrivit vicepresedintelui Federatiei Sanitas, Adrian Barea, aproximativ 75% din cei aproximativ 177.000 de angajati din sistemul sanitar se afla in situatia de a nu-si primi lichidarea pe luna noiembrie si salariul pe luna decembrie. Motivul? Epuizarea fondurilor de salarii.

-In aceasta situatie se afla aproximativ 500 de unitati sanitare din toata tara. Avem semnale din toate partile ca s-au epuizat fondurile de salarii-, a precizat Barea.

Vicepresedintele Sanitas considera ca o posibila solutie, care urmeaza sa fie discutata si in guvern, este suplimentarea fondului de salarii pe acest an cu 1.021 miliarde de lei.

De asemenea, aproximativ o treime din angajatii din Sanatate nu si-au primit cel de-al 13-lea salariu pe anul 2002. In aceasta situatie se afla unitati sanitare din Brasov, Bihor, Cluj, Calarasi, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Mehedinti, Olt, Sibiu, Salaj, Suceava si Vaslui.

-Pentru acordarea celui de-al 13-lea salariu au fost alocate doar 520 miliarde lei din cele 700 de miliarde necesare-, a precizat Barea.

Noul ministru al sanatatii, Ovidiu Branzan, a declarat ieri ca a aflat problemele si nemultumirile sindicalistilor din Sanatate, angajandu-se sa identifice sursele necesare pentru finantarea integrala a drepturilor salariale.

-La rectificarea de buget vom aloca o suma pentru plata salariilor pe decembrie si plata unor restante acumulate-, sustine ministrul sanatatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.