Acasă Actualitate Anul trecut Firea și Dragnea au încercat să amendeze părinții care și-au...

Anul trecut Firea și Dragnea au încercat să amendeze părinții care și-au luat copiii la proteste, acum ordinul a fost să-i gazeze pe părinți și pe copii

DISTRIBUIȚI

Update 23:17 Piața Victoriei e aproape goală

Update 23:10 – Scutierii se grupează și se pregătesc de o intervenție în forță pentru evacuarea Pieței Victoriei. Asupra protestatarilor se trage cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

Aerul în Piața Victoriei este irespirabil din cauza gazelor lacrimogene aruncate de jandarmi. Oamenii lăcrimează puternic iar copiii vomită de la substanțele toxice aruncate.
Pentru că au existat câțiva provocatori tocmiți probabil de câțiva cretini din PSD care cred că dacă își arată mușchii rezolvă ceva, jandarmii în loc să-i salte pe cei care aruncau în ei cu obiecte au dat cu gaze lacrimogene în prostie neținând cont că în zonă sunt și copii în cărucioare. Daca anul trecut Firea se zbătea să amendeze părinții care au venit cu copiii la mitingul antigrațiere (detalii AICI), anul ăsta s-a trecut la nivelul următor: strigi împotriva penalilor îți iei gaze lacrimogene. Anul viitor ne vor împușca direct ca Ceaușescu.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a susținut în intervențiile sale telefonice la televiziunile Antena 3 și România TV că protestatarii au aruncat în jandarmi cu fecale și urină, o declarație halucinantă  pentru a justifica intervenția dementă a Jandarmeriei cu gaze lacrimogene.
Echipajele SMURD nu mai pot interveni din cauză că nu mai pot respira.

Vlad Alexandrescu a povestit pe contul de Facebook cum fiica sa de 16 ani a leșinat de la gazele lacrimogene:

„Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD?
Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.
Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față…
Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!
M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție!
Cum e ca un guvern să-și gazeze proprii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea?
Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.
Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo?
Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa.”, spune Vlad Alexandrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.