Acasă Actualitate Aproximativ 500 de copii romani, vanduti pentru finantarea unor organizatii teroriste

Aproximativ 500 de copii romani, vanduti pentru finantarea unor organizatii teroriste

DISTRIBUIȚI

Copiii din Romania sunt -vanduti- pe canale oficiale pentru un pret mediu de 35.000 de lire sterline. Banii ar fi trebuit sa ajunga inapoi in sistem, insa in multe cazuri au fost incasati de intermediari si oficiali -de la toate nivelurile-, acuza -The Guardian-.

In editia sa de miercuri, cotidianul britanic -The Guardian- scrie ca o comisie guvernamentala romana a descoperit mai multe cazuri in care profitul, pe filiera adoptiilor ilegale din Romania, a ajuns la bande aflate in legatura cu organizatii teroriste, numarul total al copiilor disparuti fiind de aproximativ 500.

O comisie guvernamentala romana pentru combaterea coruptiei in adoptiile internationale a gasit mai multe cazuri in care adoptiile internationale ilegale au alimentat bande aflate in legatura cu organizatii teroriste, scrie corespondentul -The Guardian- la Bucuresti.

Catalogul ororii

Comisia a descoperit un veritabil -catalog al ororii-, implicand trafic global de copii, copii injectati la nastere pentru a parea morti, precum si identitati furate, afirma -The Guardian-. In ultimii 12 ani, mii de copii din orfelinate au fost vanduti de traficanti, potrivit cotidianului britanic.

Politia investigheaza disparitia a 50 de copii care au fost transportati in America de Sud si au disparut, iar ultimele zile au adus cateva arestari in randul traficantilor.

-Exista temeri ca 500 de copii, disparuti in Europa si America, nu vor fi gasiti niciodata si vor sfarsi in prostitutie si mizerie-, a spus Emma Nicholson, raportorul Parlamentului European pentru Romania, citata de cotidianul britanic.

-Cu acest program de reforma, Romania a inceput sa-si schimbe politica in domeniul copiilor pentru prima oara dupa al doilea razboi mondial, insa pe acest drum descoperim din ce in ce mai multe orori-, a declarat Nicholson corespondentului -The Guardian- la Bucuresti, in cursul unei vizite pe care a facut-o in Romania, la sfarsitul saptamanii trecute.

-Stim cazuri de mame ai caror copii au fost declarati morti. Li s-au aratat copiii invinetiti-, a spus Nicholson. Bebelusii au fost injectati pentru a parea morti, dupa care au cazut in mainile traficantilor, a adaugat raportorul Parlamentului European.

In alte cazuri, identitatile copiilor au fost schimbate sau furate. In unele situatii, cupluri de romani nu au putut adopta copii, intrucat nu puteau plati cat ar oferi o familie din Occident.

Copiii din Romania sunt -vanduti- pe canale oficiale pentru un pret mediu de 35.000 de lire sterline. Banii ar fi trebuit sa ajunga inapoi in sistem, insa in multe cazuri au fost incasati de intermediari si oficiali -de la toate nivelurile-, afirma -The Guardian-.

Comisia a descoperit, de asemenea, ca mai mult de o treime din cei 60.000 de copii aflati in institutii pentru handicapati au handicapuri -minore-, cum ar fi -buza de iepure-.

-The Guardian- mai noteaza ca aproximativ 3.500 de cupluri au ramas in suspensie cu procedurile de adoptie, dupa introducerea moratoriului guvernamental, in luna iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.