Acasă Actualitate Arestări și percheziții conduse de Kovesi în Cehia, Slovacia și România pentru...

Arestări și percheziții conduse de Kovesi în Cehia, Slovacia și România pentru prejudicierea Germaniei

DISTRIBUIȚI

Ieri și astăzi, Parchetul European (EPPO) condus de Laura Codruța Kovesi a coordonat o operațiune în care autoritățile au efectuat percheziții, arestări și confiscări în valoare de 23 de milioane de euro în Cehia, România și Slovacia. Patru persoane au fost arestate, fiind suspectate că au constituit o organizație criminală pentru evaziune fiscală.

Principalii suspecți au organizat un așa-numit carusel de TVA, care presupunea circulația repetată a monedelor de platină prin aceleași firme. Unele dintre aceste companii – așa-zișii traderi lipsă – nu și-au îndeplinit obligațiile fiscale și, prin urmare, au permis unei alte companii, cu sediul în Germania – așa-numitul broker – să pretindă un credit de TVA necuvenit. Pierderea fiscală estimată în Germania din aceste activități criminale este de cel puțin 23 de milioane de euro. Nucleul activității infracționale a fost localizat în Hamburg (Germania), iar spălarea banilor a fost organizată în primul rând în Cehia și Slovacia, cu legături importante în România.

Întreaga operațiune a fost coordonată de la biroul central al EPPO din Luxemburg. Conturile bancare și activele au fost înghețate în Slovacia și Cehia. Patru suspecți au fost arestați și toți vor fi aduși în curând în fața unui judecător. Întreaga operațiune a fost condusă de un procuror delegat european la München (Germania) și executată de Poliția Fiscală Germană din Chemnitz (Steuerfahndung Chemnitz); Poliția Fiscală Germană din Hamburg (Steuerfahndung Hamburg); Poliția Fiscală Germană din München (Steuerfahndung München); Agenția Națională Penală Slovacă a Prezidiului Corpului de Poliție (agenția Národná kriminálna Prezídia Policajného zboru); Agenția Națională a Crimei Organizate din Cehia (Národní Central Proti organizovanému zločinu); și biroul EPPO din București susținut de Inspectoratele Județene de Poliție Bihor și Salaj (România).

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.