DISTRIBUIŢI

Chirurgul Marius Uscatu avea curajul în 2017 să demaște șmecherii de UMF-istan: „după 20 de ani, tot UMF-istanul conduce destinele medicinei românești. Și îți spui: pentru ce am învățat, noi și copiii noștri?”. Vorbele lui sunt confirmate an de an de acțiunile unora dintre conducătorii UMF. Recent dezvăluiam incredibilul caz al profesorului de Chirurgie toracică Ioan Cordoș care nu are rezidențiat în specialitate și care a prezentat la UMF o adeverință falsă de la Spitalul Militar. Detalii AICI.

Un alt caz răsunător este cel al Antoanetei Pungă, fostă Gorodeschi, șefă de lucrări la UMF care, deși e medic de familie a condus timp de trei ani secția pe Primiri Urgențe de la Spitalul Colțea, după ce prodecanul UMF Mircea Lupușoru a emis o decizie că aceasta este medic primar de medicină de urgență. Detalii AICI.
Conducerea Spitalului Colțea ne-a confirmat că începând cu 01 noiembrie 2021 doctorița Pungă a fost înlăturată din spital prin încetarea contractului de administrare iar șefia secției de primiri urgențe a fost preluată interimar de un medic primar de medicină de urgență autentic.

Antoaneta Pungă este Șefă de Lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila unde este colegă la catedra de Fiziologie pentru anul I cu fostul manager de la Spitalul Colțea, Mircea Lupușoru, actual Prodecan, amândoi fiind medici de familie. În anul 2018, managerul Lupușoru a organizat un concurs pentru prietena lui, Antoaneta Pungă pe care a înscăunat-o ilegal la șefia Compartimentului de Primiri Urgențe(C.P.U.) din Spitalul Colțea, deși în anunțul publicat în Viața Medicală nr. 27 din 6 iulie 2018, Spitalul Colțea scotea la concurs „funcția de șef de Compartiment Primiri Urgențe (medic în specialitatea Medicină de Urgență)”.
Ilegalitatea a fost constatată de Corpul de Control al Primarului General care a consemnat că Antoaneta Pungă „nu îndeplinea condițiile de participare la concursul organizat la data de 26.09.2018 pentru ocuparea postului vacant de medic șef CPU”, iar la începutul lunii octombrie 2021, procurorii DNA solicitau de la Spitalul Colțea documentele concursului.

Printre complicii lui Lupușoru și Pungă se numără și un alt cadru didactic din UMF, conferențiara Nicoleta Berbec, medic hematolog care a condus comisia de examen ce a echivalat din pix pentru Pungă activitatea într-un UPU la începutul anilor 2000 cu rezidențiat în Medicină de Urgență.

Conform Codului de deontologie medicală al Colegiului Medicilor din România, „cu excepția unor cazuri de urgență vitală, medicul acționează potrivit specialității, competențelor și practicii pe care le are.”, fiind contrare principiilor fundamentale ale exercitării profesiei de medic, în special, următoarele acte: „folosirea, invocarea sau lăsarea impresiei deținerii unor titluri profesionale, specialități ori competențe profesionale neconforme cu realitatea;”

Că Antoaneta Pungă a încălcat deontologia medicală este evident dar să mai fie lăsată această persoană lipsită de onoare să și educe studenții este de neconceput. Desigur că într-o țară civilizată, Lupușoru, Pungă și Berbec ar fi forțați să demisioneze din funcțiile de la Universitate. Dar cine s-o facă? Rectorul Viorel Jinga declarat definitiv incompatibil de instanță sau Decanul Cătălin Cîrstoiu găsit și el în incompatibilitate de Corpul de Control al Guvernului și care a devenit a devenit medic primar înainte de a-și termina rezidențiatul?  Detalii AICI.
Surprinzător este însă că nici cadrele didactice care au carierele impecabile și onoarea neștirbită nu se revoltă, ci privesc impasibile cum tot mai mulți încalcă legea fără consecințe. Ba mai mult, unii chiar fac scut dacă vreun ziarist sau vreun avertizor de integritate îndrăznesc să comenteze, că doar capul plecat sabia nu-l taie, doar lanțu-l încovoaie. Și nu pe toți îi deranjează lanțurile.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.