Acasă Actualitate Atenție la ce vorbiți! S-a schimbat Codul penal

Atenție la ce vorbiți! S-a schimbat Codul penal

DISTRIBUIȚI

În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege pentru modificarea art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, care sancţionează incitarea la violenţă, ură şi discriminare!

Actul normativ introduce în cuprinsul său atât prevederea expresă ca subiect pasiv al infracţiunii de incitare la ură sau discriminare a oricărei persoane care face parte dintr-o anumită categorie, cât şi referirea la incitarea publică la violenţă ca modalitate de comitere a faptei.

Potrivit noii legi, trimisă spre promulgare preşedintelui României, art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal va avea următorul conţinut: „Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Până acum articolul era definit ca: „Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

2 COMENTARII

  1. Ati inceput deja sa tremurati, ca in 1989, co muistilor ! Si ceausescu a dat legea martiala atunci, dar nu i-a folosit la nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.