Acasă Actualitate Au fost nominalizati pe lista celor care nu-si pot justifica averile

Au fost nominalizati pe lista celor care nu-si pot justifica averile

DISTRIBUIȚI

– Singurii politisti din Prahova care nu si-au putut justifica averile sunt doi politisti compromisi. Primul este colonelul Dumitru Tarnovski, fost inspector-sef adjunct la IJP Prahova, arestat pentru favorizarea infractorului, si maiorul Viorel Secara, fost adjunct al Politiei Baicoi, arestat pentru inmatricularea unei masini de lux.

Inox furat sub protectie

In urma cu cateva luni, colonelul Dumitru Tarnovski a fost arestat pentru favorizarea infractorului. Pe scurt, povestea in care a fost implicat colonelul suna cam asa: la sfarsitul primaverii anului 2000, Daniel Vasii, sofer la Petrobrazi, a facut o intelegere cu Nicolae Mihalcea, zis Sebi, si cu Gheorghe Constantin, zis Miki, ambii salariati la aceeasi unitate, sa sustraga materiale neferoase din incinta societatii, pe care urmau sa le vanda lui Sorin Burlacu, care era angajat la Crief Metal SRL Ploiesti. Acestia au reusit sa sustraga de la Petrobrazi peste 3.000 kg piese din otel inoxidabil, care au fost vandute lui Sorin Burlacu. Intr-o noapte, autorii sustragerilor au transportat in doua randuri piese de inox la domiciliul lui Constantin Ilie. In baza unor informtii operative, politistii au descins aici si au descoperit piesele sustrase de la Petrobrazi. Dosarul a fost repartizat la Biroul de Politie al Platformei Industriale Brazi, mai exact locotenent-colonelului Marin Gheorghe Ivan. Constantin Ilie se intalneste de mai multe ori cu colonelul Ivan, caruia ii spune ca a discutat despre aceasta problema cu col. Tarnovski. Colonelul Dumitru Mihai Tarnovski, fost inspector-sef adjunct al IJP Prahova, a fost arestat in luna martie 2001 sub acuzatia de favorizare a infractorului. In prezent, el se afla in libertate.

Afaceri cu masini de lux

Tot in urma cu cateva luni, a fost arestat si maiorul Viorel Secara. Acesta a fost acuzat de inmatricularea unui autoturism de lux furat din Occident. In schimbul acestui serviciu, Secara se pare ca a incasat bani frumosi. In urma cercetarilor facute de Parchetul Militar, a iesit la iveala ca Secara era implicat intr-o adevarata retea mafiota. Masinile de lux erau luate din Italia si Polonia, cu acordul proprietarului, care ulterior le declara furate, pentru a incasa prima de asigurare. Masinile ajungeau in Romania, unde erau inmatriculate in fals cu ajutorul politistilor din cadrul Departamentului Circulatie. Intr-una dintre aceste -afaceri-, maiorul Secara, pe atunci lucrator in cadrul Serviciului Rutier al IJP Prahova, a luat mita 1.000 de dolari. Pentru aceasta suma, Secara a eliberat o adeverinta care atesta faptul ca masina a fost adusa in tara de Stefan Boboc si nu se afla in evidentele Interpolului ca fiind furata. In urma anchetei, s-au descoperit opt masini de lux inmatriculate in fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.