Acasă Actualitate Au mai fost eliberati doi inculpati din lotul -Sahleanu-

Au mai fost eliberati doi inculpati din lotul -Sahleanu-

DISTRIBUIȚI

Din dosarul -Sahleanu- au mai zburat doi arestati. Gelu Alexandru Spuma si Valentin Blanita au fost pusi in libertate de Tribunalul Satu Mare, in urma administrarii probelor. Prin punerea in libertate a celor doi inculpati, numarul persoanelor implicate direct sau indirect in asasinarea liderului sindical Virgil Sahleanu si care au parasit inchisoarea a ajuns la patru. Primii care s-au intors acasa au fost Victor Balan, fostul director TEPRO, si cehul Franmtisek Priplata.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, Gelu Alexandu Spuma si Valentin Blanita au fost arestati, fiind acuzati de asociere pentru savarsirea de infractiuni si complicitate la infractiunea de omor calificat. Rolul lor in mecanismul uciderii a fost cel de a-i caza si hrani pe criminali. Spuma era seful Filialei Iasi a agentiei vasluiene de paza -Protect-, iar Blanita era un simplu agent al aceleiasi firme.

Dosarul -Sahleanu- a fost intocmit in toamna anului 2000, dupa ce, pe 7 septembrie, Virgil Sahleanu a fost asasinat. A urmat o serie de arestari spectaculoase, dupa gratii ajungand Franmtisek Priplata, Victor Balan, Catalin Ciubotaru, seful agentiei vasluiene de paza, Gelu Alexandru Spuma, Valentin Blanita, Nelu Viorel Vartolomei, Ion Tofan si Claudiu Irinel Bahna, angajati ai firmei de paza. Acuzatiile aduse au fost, dupa rolul fiecaruia in planul asasinatului, de instigare la infractiunea de omor calificat, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si complicitate la infractiunea de omor calificat. Dupa eliberarea celor patru inculpati, in inchisoarea satmareana au mai ramas Catalin Ciubotaru, Nelu Viorel Vartolomei si cei care au pus efectiv in aplicare crima, Ion Tofan si Claudiu Irinel Bahna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.